Inters nummer 99, Antonio Cassano presenterades idag officiellt på Appiano Gentile och fick under en ganska lång presskonferens svara på en mängd olika frågor. Grande Cassano!

Vad har du känt dessa dagar?

“Det viktiga för mig var att både presidenten, tränaren, Marco och Piero var överens om att värva mig. Jag ville tacka Moratti, men också Ausilio och Branca,eftersom när saker går bra är det ingen som talar väl om dem, när de gör värvningar är det ingen som påpekar det eftersom de inte är rövslickare. Jag vill tacka er för ert förtroende.”

Hur var mötet med Moratti? Gav han dig några rekommendationer?

“Han gav mig en hel del, men det berättar jag inte. Han ville ha mig redan under Mancinis tid, men jag var en galning och då gjorde man rätt som inte värvade mig. Nu är jag lugnare och jag är överraskad. Det känns utmärkt, jag är lycklig. Han omfamnade mig. “

För ett år sedan sa du att ‘om jag misslyckas i Milan är jag en dåre’..

“Ja, men det är inte jag som har misslyckas, inte heller spelarna eller tränaren utan någon ovanför tränaren som var lurig och gav löften. Sedan behandlades jag illa och lämnade. Jag måste tacka människorna i Milan, fansen som varit mina vänner, men inte honom eftersom det var mycket snack och ingen verkstad. När man pratar för mycket blir ingenting gjort.”

Vad tycker du om Stramaccionis imitation? När inleddes er relation?

“Jag känner tränaren från tiden då han tränade pojklaget i Roma, han gillade de speciella grabbarna. Jag sa till honom att de bara gillade geniet och inte hänsynslösheten. Jag har bara gott att säga om honom.”

Vad har förändrats sedan episoden med operationen?

“När du svävat mellan liv och död är det svårt att se på livet som man gjorde tidigare. Jag tänker på min familj, min fru, min son.. Det är svårt att förklara det. Jag vill inte gå in på det men tack och lov att det slutade väl.”

Nu kan du möta detta äventyr på ett annorlunda sätt?

“Nu kan jag ha fel, men med mindre respekt än tidigare. Men innan ville jag att människor skulle vara tydliga och säga vilka saker som var bra och vilka som inte var bra. Marco och Piero förklarade situationen tydligt. Jag tackade dem eftersom jag funnit personer som säger saker klart och tydligt. På andra håll pratade någon med den han ville, men det är inget problem.”

Enligt dig, tjänade Milan eller Inter mest?

“Inter, naturligtvis!”

De löften du gav till Milan?

“Fråga den där herrn, tiden får utvisa om han alltid har rätt. Han kommer bara att hålla med människor som är rövslickare, jag är inte den typen. Redan sommaren efter Scudetton började han ge löften, sedan gick det inte bra och jag lämnade.”

Du är en Inter supporter, varför sa du då dessa saker om Milan?

“För att ovanför himlen finns Inter.”

Var det de brutna löftena eller Milans mercato som vägde tyngst i ditt beslut?

“Först kommer löftena, sedan Ibra och Thiago Silvas avsked, två vänner. Efter detta tog jag chansen när jag fick den.”

Din transferbegäran, när kom den?

“Jag pratade med tränaren redan under EM, sedan skickade han meddelanden till Galliani. Vad jag sa till Allegri? För honom var jag femte eller sjätteanfallare. Han lovade mig inget men fick mig att känna mig betydelsefull. Men jag sågs som ett trumfkort i ett kortspel och var tvungen att göra en förändring.”

Dina uttalanden tyder på otacksamhet. Har du för ett ögonblick tänkt på vad Milan gjort för dig?

“Jag sa att jag tackade människorna i Milano, Silvio Berlusconi och hans dotter Barbara som var mycket vänlig mot mig. Jag tackade Tassotti och Tavano och de som räddade mitt liv. Jag hade bara problem med en person.”

Är det viktigt att redan vara bekant med miljön när man ska komma in i ett nytt lag?

“Ja, men jag känner till Milano väldigt lite. Just nu är det viktigaste att gå till Inter som vill bygga ett lag för att vinna igen. Man vill vinna, har gjort 10 värvningar och min tanke är att göra bra ifrån mig och försöka vinna.”

Hade du förväntat dig mer från Garrone? Är Genua fortfarande ett mål?

“Måste jag redan tänka på att byta? Ok, Samp var en erfarenhet som förändrade mitt liv men nu vill jag njuta av mina två år i Inter. Går det bra fortsätter jag vidare, om inte kommer jag tacka Moratti och Branca.”

Fick du några bud från några andra lag?

“Ja, från Quatar och de erbjöd mig stora pengar. Men jag valde Inter eftersom alla var överens om att de ville ha mig, även mina lagkamrater, från Sneijder till Zanetti. Sedan också för att jag gillar Nagatomo. Alla mina lagkamrater har välkomnat mig väl, som om jag känt dem hela livet. Sedan vill jag spela i ett VM och och jag vill spela i ett riktigt mästerskap.”

Vilket är ditt ideala tremannanfall?

“Milito-Palacio- Sneijder, jag har varit här i tre dagar och det är inte mer än rätt att börja med dem. Jag kom till Inter för att göra det svårt för tränaren, men om de gör mål är det lika bra.”

Ett löfte till fansen?

“Jag ska göra allt för att göra dem lyckliga.”

Angående hans delfintatuering:

“Den står för frihet, jag är en fri själ, med dess vilja och vilken man inte lurar.”

Hur ska ni översätta din vänskap med Sneijder till fotbollsplanen?

“Det finns ingen anledning att säga något om Wesley som vet hur man spelar den fotboll han gör och det räcker. Jag behöver inte förklara något.”

Har du hört något från dina lagkamrater i Milan under dessa dagar?

“Ja, allihop. Alla är ledsna eftersom de är snälla mot mig. Från andra karaktärer har det inte kommit några meddelanden. Om jag fått någon speciell hälsning? Det är min ensak.”

Känner du dig som en andra anfallare eller som en vice Milito?

“Tja, jag är inte så bra på att spela längst fram. Men om jag måste anpassa mig kommer jag att göra det bra.”

Är du ledsen över att Pazzini gick åt det andra hållet?

“Jag hoppades att han hade kunnat stanna, men han sa att han var glad och det är inte mer än rätt att gå dit man kan hitta ny motivation. Med honom var jag rak och korrekt.”

Han får en fråga om priset som Milan betalat och svarar:

“Prata med Branca och Ausilio.”

Något meddelande till Prandelli?

“Om det finns en möjlighet att komma tillbaka till landslaget kommer jag att göra allt. Men om han bestämmer annorlunda går det bra, bara jag får veta. Att jag inte blev uttagen till den senaste vänskapslandskampen? De som är emot mig har skickat många meddelanden, Prandelli berättade klart och tydligt för mig vad han ville göra, men vissa har hittat på en del saker. Men är man bra på att styra journalister är det rätt att göra så.”

Har du sett någon av Stramaccionis senaste matcher?

“Ja, och det såg bra ut. Ja sa till Maicon ‘Är du säker på att du vill lämna?’ och han svarade ‘Vi får se.’ Jag är övertygad om att ifall Maic blir kvar kommer jag att bli den lyckligaste människan i världen för med honom kan vi kämpa mot toppen.”

Hur har du skämtat med Nagatomo?

“Jag har precis kommit, ge mig tid… Sen kommer jag berätta.”

Har du hört något från Ibra?

“Ja, vi pratar varannan dag. Vad han sagt håller jag för mig själv.”

Om Gattusos uttalande:

“Det han sa var korrekt, att om någon i ett lag gör vad han vill är det rätt att lägga ansvaret på vissa personer, som inte kommer ut i tidningarna. Sedan kan man två sina händer.”

Detta Inter och Scudetton?

“Detta Inter kan spela mot de stora, med det laget vi har och med de spelare som är på väg är de inget lag som är bättre. Vi har entusiasmen och viljan, det är upp till oss.”

Källa: fcinternews.it