Massimo Moratti tacklades av väntande journalister utanför Saras kontor där han besvarade på flera frågor angående gårdagens match Inter-Roma.

Vad gick fel igår?

” Detta är ett ungt lag med många nya spelare och de är fortfarande i den processen där de behöver hitta varandra. Uppenbarligen så finns det höga förhoppningar för denna gruppen av spelare men dessa saker kan hända. Den här händelsen borde hjälpa både tränaren och klubben i det hela så vi kan se var vi borde förbättra. Det är visserligen negativt men vi kan lära oss från det.”

En förlust kan inte ta bort allt bra arbete som Inter har visat hittills.

‘ Självklart inte. Vår potential som både individer och laget i det hela är fortfarande äkta det är bara en fråga om att så småningom omsätta det till goda prestationer och att vi tar en match i taget, det är inte något som är lätt att göra direkt.”

Tror du Inters prestation igår kan vara något du måste komma att förvänta dig, att spela Europa League på en Torsdag och ligan på en Söndag?

” Jag är ganska säker på det. En av de saker vi måste vänja oss vid är att spela Europa League på Torsdagar som kommer göra saker och ting svårt för spelarna fysiskt. Vi måste hitta de rätta sätten för att vara säkra att de kommer in och är fräscha på en Söndag. Gårdagens spel kommer att bli en erfarenhet och kampen som vi hade i Torsdags som klart hann ikapp oss mer än vi hade förväntat oss.”

Håller du med Stramaccioni att gårdagens match var mer psykologiskt än tekniskt?

” Ja, jag tror att det var mer mentalt än tekniskt. Jag tror att det handlar om all den ansträngningen som lades ner på den svåra matchen i Torsdags, sedan så var vi tvungna att försöka vara redo redan två dagar efter. Om det finns problem av en annan typ så kommer tränaren kliva in och lösa de.”

Gjorde det ont att se Pazzini göra hattrick i Lördags?

” Nej, givetvis inte. Jag har sagt att jag hellre skulle föredra att se han göra det för oss istället för de.”

 

 

Källa: Inter.it