Den finansiella krisen, tessera del tifoso, de fantastiska tvproduktionerna och inslag av våld mellan ultras är några av anledningarna till att Serie A som liga säljer färre säsongskort än tidigare. Det är bara sju klubbar som ökar sina försäljningar av säsongskort, det är Juventus(mästare samt ny arena), Atalanta(fin säsong senast), Udinese(samma som Atalanta) och Roma(Zemaneffekten) av de lag som tidigare spelade i Serie A som har fler säsongskortsinnehavare än förra säsongen. Utöver dem har så klart de nyuppflyttade lagen Sampdoria, Torino och Pescara ökat antalet sålda säsongskort.

Inter toppar dock fortfarande listan över antalet sålda säsongskort. Med sina 30 722 sålda kort, är det trots att det är en betryggande förstaplats mot Juventus(lite mer än 27000 sålda) så att Inters säljer ca 6000 färre säsongskort jämfört med förra säsongen. Milan är de som har tappat flest säsongskortsinnehavare i och med att de har blivit av med fler än 9000 jämfört med förra säsongen.