Idag ställer Inters gamle mittback Marco Materazzi upp på en intervju med Gazzetta della Sport och vi på SempreInter.com kommer självklart att översätta rubbet, för det är så vi rullar. Materazzi börjar med att kommentera den nya spelskandalen Calciomalato/Calcioscommese.

“Jag tycker man bör ta det lugnt innan man dömer någon. Milanetto, Dainelli, Palacio och Crisito har fått ta hårda straff för saker som inte bevisats. Jag tror att Milanetto fått ta emot mer än vad som är rättvist och Giandomenico Crisito har missat en stor händelse i karriären, ett VM-silver, på grund av anklagelser som ännu inte bevisats.”

Om fallet mellan Christian Vieri och Inter:

“Jag har aldrig blivit spionerad på av Inter och jag har svårt att tro att Inter ska ha haft anledningar att spionera på Bobo Vieri heller. Om detta nu skadat Vieri så är det klart att han tar till rättsliga åtgärder, men fallet kommer att prövas på söndag. Kanske döms Inter som skyldiga och kanske inte.”

Om Antonio Cassano:

“Antonio kommer att, om han får chansen, att göra stor skillnad tillsammans med Sneijder och Milito. När Chivu och Samuel är tillbaka i försvaret också så kommer Inter kunna satsa på ligaguldet i år. Just nu tappar vi in allt för många mål. Jag pratar ofta med Cassano och han är en ärlig person. Så länge man inte lovar en sak som man sen inte uppfyller, om man inte ljuger och spelar spel och om man låter bli att bänka honom hela säsongen, så kommer han inte skapa några problem för Inter. Med all respekt, bättre att ta det säkra före det osäkra och undvika alla tre punkterna.”

Om Zdenek Zeman och José Mourinho:

Jag uppskattar verkligen Zemans ärlighet, men jag skulle inte vilja vara i hans skor när han styr skeppet mot Turin. Men för att nå Mourinho så måste han vinna allt och det kan bli svårt. Självklart kan Roma, tillsammans med Napoli och Juventus störa Inter i jakten på titeln. Jag och Mourinho? Vi pratar ofta och han säger att han är lycklig i Madrid och har ett starkt lag, men Mou älskar Inter och Inter älskar honom. Vem vet, en dag kanske vi alla jobbar tillsammans igen.”