Fcinternews.it rapporterar direkt från Andrea Stramaccionis presskonferens inför morgondagens möte med ryska Rubin Kazan på Giuseppe Meazza. Strama sitter just nu och svarar på pressens frågor tillsammans med Samir Handanovic. Här på SempreInter.com får ni självklart översättningen till svenska. Ni vet vart informationen förmedlas först!

Mister, på bortaplan har Inter tagit segrar, men hemma går det trögt. Är det något du oroar dig för?

Hemmaspöket som det talas om är något av ett skämt. Folk talar om planen, men det finns inget sammanhang. Oavsett, imorgon försvinner hemmaspöket.”

Varför är du arg på Mediaset?

“Jag har inget kommentera till folk som kallar oss provinsiella. Men jag är van vid att journalister ifrågasätter agerandet på planen. Inför matchen mot Torino fick jag hör att jag hade en anfallare för lite och för trångt på mittfältet. Att vi spelade en för defensiv uppställning. Men detta var mitt beslut och vårt sätt att spela fotboll i söndags lönade sig ju bevisligen. Vi gjorde ett mål i matchens sista fem minuter med tre man i straffområdet. Sen sägs det att jag inte kan analysera mitt sätt att spela.”

Blev du också förvånad över Juan Jesus insats?

“Båda mittbackarna spelade stabilt och presterade riktigt bra, så stort grattis till både Andrea och Juan.”

Kommer dina filosofier på planen att föra fansen till arenan?

“Jag är här och hoppas fansen också är det. Förra säsongen var en svår säsong, men i år har vi fler fans på plats i hela Italien. Trots alla motgångar, därför kan jag inte göra annat än tacka fansen för deras stöd.”

Palacio är inte uttagen till matchen mot Rubin. Varför?

Det är väl dagens tråkiga nyheter. Han har lite skadeproblem sen matchen med Argentina och både jag och Dr. Combi vill inte riskera att hans skada blir värre. Förhoppningsvis är han tillbaka tills på söndag istället.”

Kommer Juan spela från start nu?

“Visst vill man hålla ett och samma mittbackspar så ofta som möjligt. Men det finns många bra spelare på den positionen så jag säger ingenting mer än att Juan och Ranocchia är två viktiga namn för Inters framtid. Jag kommer överväga det noga.

Hur ser du på Rubin Kazan?

“Det är helt klart våra tuffaste motståndare i gruppen och har en stark organisation. Fem av elva spelare i deras trupp möte Inter 2009. Jag har sett även de två matcherna, så vi är väl förberedda. Deras grunder är detsamma, Ansaldi, mittbacken och deras målvakt är kvar. De kan nog skapa problem för oss så vi är hårt fokuserade.”

Förlusten mot Roma måste väl vara den värsta för säsongen?

“Precis, den svider mer än någon annan.”

Stankovic ska opereras igen, något som du vill kommentera?

Det är synd. Dejan är en del av våra planer, definitivt. Jag har pratat med honom och förklarat vad jag vill ha av honom och vi är överens. När jag anlände förra året så pratade vi om samma saker.”

I Europa League så är Inter favorittippade?

“Det är väl inte mer än normalt, vi var seedade i första polen. Det är däremot en svårare tidsram för oss. Förra året så var det Manchester United och City som slogs om titeln tillsammans med Sporting Lissabon. Matchdagen är inte ulitmat för det italienska spelschemat, men vi kommer att ge allt.”

Varför tror du att Inter förlorar hemma, men är så starka borta?

“Det var som sagt en hård förlust mot Roma, däremot när vi åker på bortamatch har vi inte ens släppt in ett mål. Jag vet inte vad det beror på, men jag tror att det är lättare att korrigera än om det varit tvärtom.”

Idag börjar NextGen-Series. Tävlingen som du tog hem. Hur känns det?

Tävlingen var en fantastisk framgång för mig och laget. Det är mycket givande för ungdomarna och framför allt med all publicitet. Jag önskar Bernazzini och grabbarna all lycka och hoppas att de kan försvara titeln i år.”