En mycket besviken Andrea Stramaccioni intervjuades av italienska Sky kort efter att Siena besegrat Inter för första gången någonsin på San Siro och den unge romaren var missnöjd men ändå försiktigt optimistisk: “Det var en väldigt dålig match, eftersom vi spelar bra på hemmaplan men råkar ut för dessa olyckor. Den här förlusten ska inte påverka vårt arbete eftersom vi är unga, vi har förändrats mycket och vi letar efter en kontinuitet som ännu inte infunnit sig. Vi har klara och tydliga idéer, vi vet vad våra svagheter är och det visste vi innan dagens match. Vi gick ut med inställningen att inte ge bort något på fasta situationer, idag förlorade vi på att vi åkte på kontringar. Vi gömmer oss inte, reagerar och ger inte upp. Jag tror på de här killarna men nu måste vi få ut mer av vårt spel än det vi har fått ut hittills.”

Stramaccioni fick sedan svara på vad det är som gör att Inter verkar vara så sårbara för kontringar: “Vi lider centralt på plan av att våra ytterbackar är så offensiva, idag skapar de en chans mot oss på ett alldeles för enkelt sätt även om jag måste säga att vi idag skapade väldigt mycket. Jag tycker att Inter ska äntra planen med 3 offensiva spelare, vilket inte skedde mot Torino. Även om vi hade vunnit idag hade det funnits saker att titta en gång till på. När våra motståndare anfaller centralt så lider vi oerhört då våra ytterbackar Jonathan, Pereira, Zanetti och Nagatomo är väldigt duktiga offensivt. På Vergassolas mål var vi för utspridda men i övrigt tappade vi endast på fasta situationer. Jag tror att det handlar om att hitta rätt balans, balansen mot Torino var ingen skam, jag har Coutinho, Palacio, Sneijder, Cassano, Milito i laget och innan jag håller någon av dom utanför laget skulle jag först vilja jobba med dom. På hemmaplan har du press på dig att anfalla, jag är tränare och måste hålla mig till spelets analys. Det är ett tungt resultat men jag upprepar även om vi hade vunnit idag så finns det många saker i spelet som vi måste justera.”

Stramaccioni bads sedan att svara på hur han såg på buropen som ekade runt på San Siro: “Jag är inte förvånad då vi förlorade på hemmaplan men fansen applåderade och sjöng för oss. Sneijder gjorde en bra match under 90 minuter, men buropen gör ont i oss eftersom ett nytt projekt håller på att växa fram. En 3-backslinje skulle kunna vara ett alternativ, vi får se när Chivu är helt återställd, men det beslutet är helt upp till mig.”

Kort senare gick Stramaccioni djupare in i sin analys med Mediaset Premium: “Jag är helt på det klara med att detta var vår bästa hemmamatch, och precis när jag tänkte om detta slutar illa blir det mållöst men istället gjorde dom mål. Vi hade kontinuitet i vårt bollinnehav men vi mötte en storspelade Pegolo samt hade en del otur.” Stramaccioni fick även svara på om Inters trupp kanske inte är komplett då man kanske saknar en back-up till Milito men satte genast ner foten och försvarade den trupp han har till förfogande: “Jag gillar inte den här sortens analyser, det stod klart och tydligt för oss sedan länge att vi hade den här strukturen på laget. Vi visste att vi saknade ett alternativ till Milito men problemen vi har haft har inte handlat om målskyttet utan det har handlat om balansen bakåt. Jag har aldrig sett Inter hamna i problem när ligger i våra försvarspositioner utan problemet ligger i övergången från anfall till försvar. Känslan av att vi är sköra har jag alltid haft när vi anfaller, i övergångssituationer men aldrig när vi ligger i försvarsposition. Vår styrka ligger i att fortsätta tro på projektet och att jobba vidare som vi gjort tills idag på de detaljer som inte går bra och att behålla de aspekter i vårt spel som fungerar bra.”

Avslutningsvis fick Strama svara på ifall Juventus är för långt fram poängmässigt men detta avfärdades snabbt då han kort svarade: “vi tittar inte på tabellen just nu utan vi vill hitta lite kontinuitet resultatmässigt.”