Under den här eftermiddagen fick publiken på Stadio Giuseppe Meazza, en arena som det numera tycks vila en förbannelse över, inte mycket att jubla över. Två gånger kunde man dock höra Intersupportrarna jubla: När Udinese gjorde 1-0 och  2-1 mot Milan. Kanske borde man påskynda bygget av den nya arenan..

Siena, som inledde säsongen med sex minuspoäng och utan att vinna någon av sina tre första matcher, kom till Giuseppe Meazza för att möta ett Inter som man aldrig besegrat, på en arena där man aldrig (!) vunnit.

Inter kom till matchen med förhoppningar om att äntligen få slut på allt prat om hemmaspöken genom att ta tre poäng inför en hemmapublik som ännu inte fått se sitt lag vinna under årets säsong. Inter kom även till match utan kapten Javier Zanetti i startelvan då han vilades för första gången sedan 2008. Det mesta talade för att Inter trots allt skulle kunna bli det första Milanolaget att ta en hemmaseger säsongen 2012/13 när man tog emot seriens jumbolag.

Inter var laget som förde spelet och i den första halvleken var man närmast att skapa bra målchanser. Det innebar inte att Siena var ofarliga. Cosmis lag spelar efter sin förmåga och är ofta farliga i sina kontringar. Fredy Guarin fick Inters första chans då han var nära att nå Cassanos passning. Sneijder hade även ett farligt långskott som den utmärkte Sienamålvakten Pegolo räddade. Wesley Sneijder fick sedan en riktigt bra möjlighet efter lite mer än en halvtimme då han kom fri efter att Cassano satt igång en kontring. Tyvärr valde Wes att söka Milito med en passning men argentinaren nådde inte bollen och chansen rann ut i sanden. Andrea Ranocchia var också nära att göra mål, både i sitt eget och i Sienas. Vid en hörna för Siena höll Ranocchias rensning på att hamna bakom Handanovic. Ranocchia hade sedan en nick i offensivt straffområde som var nära att ge Inter 1-0.

Ju längre matchen led desto mindre farliga kändes det som att Inters anfall blev. Cassano satte igång ytterligare en kontring som den inbytte Alvarez misslyckades med att utnyttja. Sneijder fortsatte att skjuta och Pegolo fortsatte att rädda.

I den 73:e minuten fick Siena till slut chansen då man chockade publiken på Meazza genom att göra 0-1. Sienas utmärkte mittfältare Rosina tog sig förbi Gargano och gav bollen till Vergassola som efter väggspel med Ze Eduardo kunde rulla in Sienas ledningsmål.

Stramaccionis andra byte kom ganska snart efter målet när Coutinho ersatte Gargano. Coutinho lyckades dock inte kvittera för Inter även om han skapade en del bra chanser och tvingade Pegolo till en bra räddning.

På tilläggstid kom spiken i kistan när Siena gjorde 0-2 efter ytterligare en kontring. Sienas Sestu tog sig förbi Juan Jesus och slog en crossboll som Valiani kunde nicka in.

Några frågor man kan ställa sig:

Ska Stramaccioni få sparken nu? Nej, absolut inte. Det vore fel på alla tänkbara sätt. Stramaccioni saknar en del rutin, det är i vissa situationer uppenbart och idag kändes det som att att Cosmi var smartare än han. Man kan undra varför det vilades spelare mot Rubin Kazan om det var detta de vilade för. Att sparka Stramaccioni skulle dock ta oss tillbaka till ruta ett ännu en gång och jag har svårt att se hur det skulle vara till gagn för Inter att ta in en ny tränare redan nu. Från Inters sida är man tydliga med att man är i början av ett projekt och när man nu har valt den vägen tycker jag att man ska fortsätta på densamma.

Vad har hänt med Fredy Guarin? Han inledde säsongen på ett mycket bra sätt och hans inhopp mot Vaslui hemma var enastående. Visade pondus och tog kommandot i ett vilset Inter. Idag såg man ingenting av det och hans passningsprocent törs jag inte ens fundera på. Tyvärr var han Inters sämsta spelare idag.

Vad har hänt med Wesley Sneijder? Han har vid flertalet tillfällen berättat att han trivs i Inter och att han kommer mycket bra överens med tränare Stramaccioni. Hans lilla utbrott i samband med att han blev utbytt tolkade jag och många med mig som någonting positivt. Jag tolkade det som att han inte var nöjd med sin insats och att han ville visa att han kan bättre. Idag gjorde han inte det.

Är säsongen körd nu? Nej, jag vägrar att tro det. Inter 2012/13 är ett till stora delar helt nytt lag och det kommer att ta tid innan saker och ting börjar falla på plats. Att vi skulle vinna scudetton den här säsongen är inte ett realistiskt mål men att vi till slut ska finnas med i kampen om placeringarna som tar oss ut i Europa tror åtminstone jag. Trots dagens resultat.