I en intervju med tidningen Forza Milan berättar Giampaolo Pazzini om tiden i Inter:

“Jag var besviken i slutet av den förra säsongen. Det var ett märkligt år eftersom vi bytte många tränare och till slut tappade jag min plats i landslaget och missade även EM. Jag insåg att jag hade få personer som jag kunde räkna med när det behövdes och det fick mig att reflektera över min position i klubben där jag var innan och som gjorde mig mycket gott.”

Om utbrottet innan träningslägret i Pinzolo:

“Trots att jag tränat mycket under semestern fick jag dagen innan träningslägret reda på att jag var utanför laget och att jag inte skulle få spela i någon av de planerade vänskapsmatcherna. Jag kände mig utanför alltihop och tappade humöret för ett kort ögonblick eftersom jag visste att jag fortfarande kan göra bra ifrån mig på planen. Det var ingen bra situation, jag fann lusten att fortsätta i den respekt jag har för mig själv.”

Slutligen kom han till Milan:

“Allting hände väldigt snabbt, när min agent kontaktades av Milan tackade jag direkt ja, utan att tveka. Jag tror inte att det var ett felaktigt val, inte minst eftersom jag direkt från början påverkades positivt av hela omgivningen.”

Källa: fcinternews.it