Tuttosport – Inter jagar vidare på LlorenteTuttosport – Inter still in the race to sign Llorente

Tuttosport – Inter jagar vidare på LlorenteTuttosport – Inter still in the race to sign Llorente-->
<!--:sv-->Tuttosport – Inter jagar vidare på Llorente<!--:--><!--:en-->Tuttosport – Inter still in the race to sign Llorente<!--:-->
October 10, 2012 19:03
( )

Att Athletic Bilbaos spanske landslagsanfallare Fernando Llorente sitter på ett kontrakt som går ut i juni 2013 lär knappast ha undgått någon, och då han får börja förhandla med vilket lag han vill redan i januari gör att han är hett villebråd under kommande transfer fönster. Turinbaserade Tuttosport rapporterar att spelaren redan givit sitt godkännande till att komma till Juventus när hans kontrakt går ut i januari men att man måste vara försiktiga då Inter kan komma att blanda sig in i affären genom att erbjuda Athletic Bilbao pengar för att sno åt sig spelaren redan under januari-fönstret. Detta är mycket skickligt gjort av Branca eftersom man försätter Inter i en win-win situation då man tvingar Juventus att gå in med pengar och försöka köpa loss spelaren i januari när Marotta & co i själva verket hade tänkt att sno åt sig spelaren som bosman när dennes kontrakt går ut i juni 2013, men om Juventus inte går in med pengar under januari-fönstret, då kan Inter redan nu ha köpt in en världsklass-anfallare samt Militos ersättare för en spottstyver.

The fact that Athletic Bilbao’s Spanish international striker  Fernando Llorente’s contract is set to expire in June 2013 has hardly passed any-one of Europe’s top clubs unnoticed. Neither has the fact that the player is free to negotiate terms with a new club starting this January which has attracted a lot of attention from all of Europe’s top clubs. Turin-based Tuttosport report that Juventus have already a verbal agreement with the player to join the once his contract expires in June but that they need to be aware that clubs like Inter might try to steer the player away from them by offering the Llorente’s current club to buy him outright in January. This move is a very clever move by the Nerazzurri director Marco Branca as he positions Inter in a win-win position since if Juventus really want to sign Llorente, they will be forced to pay a transfer fee to Athletic Bilbao instead of signing him for free in June, and if Juventus can’t afford to pay a transfer fee as well as the players wages, Inter can go in and for a relatively low cost sign a World Class replacement to the aging Diego Milito.

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter