Samuel Etoó har gjort det. Det har även Christian Vieri samt Ronaldo gjort och nu idag även Diego Milito. Det vill säga att tillhöra skaran av fantastiska anfallare i en Inter-tröja som missat öppet mål från max 2 meter på San Siro. Det är oförklarligt uselt att göra som ovanstående herrar har gjort men det bevisar även att det kan hända den bäste av fotbollsspelare och att det handlar om ingenting annat än ett misstag.

Hade Milito inte bränt det läget samt att om vi hade satt åtminstone ett enda av de andra solklara lägen vi brände idag hade vi vunnit den här matchen och varit endast 2 pinnar bakom Giuve och därmed inte drabbats så hårt rent poängmässigt av den horribla domarinsatsen som förnekade Inter den mest solklara straffen i Europa under kalenderåret 2012. Det kan ingen förneka och det är inte heller det undertecknad gör utan jag hävdar med bestämdhet att man har en domare på plan för att tillämpa reglerna, oavsett vad det står i matchen. Om Inter hade lett dagens match med 19-0 eller legat under med 0-19 så ska en sådan fällning i straffområdet resultera i en straffspark, punkt slut. Sätter man däremot in dagens urusla domarinsats (har nog aldrig sett så många efterslängar och fula tacklingar gå ostraffade som idag) i ett större perspektiv samt i sammanhanget horribla domarinbeslut som drabbat Inter under månaden November 2012 så är det inte svårt att förstå varför Stramaccioni blir så förbannad att han blir utvisad eller varför den vanligtvis så försiktige och lugne Massimo Moratti fullkomligt exploderar på läktaren vilket föranlett att Inter efter matchen vägrar att uttala sig och helt enkelt vägrar att prata med massmedia. Dessa urusla insatser av den italienska domarkåren har kostat Inter 3 poäng bara de senaste 2 omgångarna och adderar man dessa poäng till den poängskörd laget har, så hade Inter endast varit 1 poäng efter Juventus och verkligen satt press på de svartvita istället för som nu vara 4 poäng bakom. Desto viktigare rent psykologiskt hade varit att man endast hade haft en poäng upp till Juve fast med den pikanta skillnaden att man då faktiskt även besegrat Juventus klart på bortaplan. Men icke sa Nicke, så funkar inte den italienska fotbollen och därför ser det ut som det gör. Däremot om det skulle vara så att självaste Musse Pigg aka Andrea Agnelli är domare i en match som Inter spelar så får inte Milito missa det läget. Det får bara inte hända samtidigt som att Palacio inte får vara så osynlig som han bortsett från målet faktiskt var, Gargano får inte slarva så fruktansvärt mycket i sitt passningsspel, Cambiasso måste ta djup oftare och hjälpa till i försvarsspelet och pressa Serie A’s okrönte assistkung Cossu så att denne inte ska få stå och måtta inlägget som leder till kvitteringsmålet så ostört, Juan Jesus måste vara betydligt mer följdsam än han är vid samma situation samt att Stramaccioni borde ha bytt in både Ricky Alvarez samt Coutinho vid ett tidigare skede.

Kritik, oavsett om den gäller spelarna eller domarna, måste få finnas samt vara balanserad och nyanserad för begår man hårresande misstag så måste man få höra det. Att låtsas att allt är ok när det de facto inte är det är korkat och kontra-produktivt precis på samma sätt som det blir fånigt att skylla poängtappen enbart på domaren eller att påstå att domarmisstagen inte är viktiga för att spelarna inte spelade bra. Båda diskussionerna måste få finnas och äga rum oberoende av varandra, annars blir diskussionen onyanserad och därmed i mitt tycke totalt ointressant. Ungefär som Serie A kommer att bli om inte det italienska fotbollsförbundet, FIGC, tar tag i de uppenbara problem man har med sina domare.