Stryk. Det är hur man sammanfattar kvällens match i Europa League med ett ord. Vi åkte på saftigt med däng och fick smarra på hur det känns att vara laget som möter ett bättre lag och att oddsen faller i den mest troliga utgången. Jag måste säga att det känns fantastiskt bra att förlora. Förlora på ett rättvist sätt där det är det vinnande lagets kvalité som står för vinsten och inte en domares ”misstag.”

Det var ett reservbetonat och experimentellt Inter som idag äntrade scenen i Ryssland mot hemmalaget Rubin Kazan som man bara kan lyfta på hatten för. Ryssarna gjorde en stark match och spelade sannerligen som ett sammanslutet lag och det finns inte mycket att klaga på när det gäller topanfallaren Salomon Rondon från Venezuela som försmäktar med två mål i baken på Inters andre Sloven i målet, Vid Belec. Rondon är en smart och stark anfallare på tjugotre år, man behöver inte vara atomfysiker för att räkna ut att hans karriär kommer ta honom till mer spektakulära platser i Europa än Tatarstan.

I Inters trupp ställde man upp med unga talanger som Andrea Romano, kapten för den trippelvinnande Primaveran. Romano, som alltid har setts som en av de mest lovande spelarna tog dock inte sin chans att visa sin storhet idag. Istället hamnade han i skuggan av sin mittfältskollega från Primaveran Marco Benassi, som jag personligen anser, var den av de unga spelarna som utmärkte sig mest i dagens match. Kanske handlade det om att pressen var större på Romano. Kanske kunde Benassi skaka av sig nervositeten bättre, eller bara tur. Oavsett så var idag Marco Benassis insats betydligt mer intressant för framtiden än Andrea Romano. På topp fann vi Coutinho tillsammans med Marko Livaja som skulle göra målen för Inter. Med resultatet 3-0 så är det inte så mycket att diskutera om hur det gick. Däremot så kan jag inte undgå att verkligen tycka om Marko Livaja. Det känns som att det enda Livaja saknar för att ta steget och bli en riktigt bra och målfarlig anfallare är rutin. Han är sannerligen ingen Samuel Eto’o som kan springa loss ett försvar själv. Men en framtida Marko Livaja som fått träna mycket med Milito och en framtida Coutinho som fått mycket tid med Cassano och Sneijder, tror jag kan bli en vinnande koncept i framtiden.

Försvarsmässigt idag så föll vi inte på kollektiva fel utan snarare individuella misstag från framför allt Juan och Donkor som får stå ”skyldiga” till första och andra målet. Men jag ser hellre att man ger Donkor speltid och låter Juan göra sina ungdomstabbar i en tillsynes betydelselös match mot Rubin Kazan där man redan är klar för avancemang i Europa League, än att dessa fel ska komma mot Parma på måndag. Något som däremot är förvånande är att Jonathan gör en riktigt bra match för att vara Jonathan. Det kanske inte är så mycket att hänga i grannen sett till det stora hela, men ändå värt att notera att Jonathan inte bara är en soppåse med illaluktande kräftskal som legat i solen efter en kräftskiva. Tumme upp för det.

Sist bör man nämna snabbt om Andrea Stramaccionis insats i hans sista match för Inter innan han kommer få se sitt lag från läktaren på grund av avstängning i en match. Jag tycker att Stramaccioni gör helt rätt i det mesta. Bra att vila laget som måste hämta upp sig för att hänga med i ligan och bra att ge de unga spelarna en chans mot ett riktigt lag, mer än att låta dem luftas mot enbart Neftci. Jag hade bara önskat att man tagit det hela vägen ut och istället för att ta in Rodrigo Palacio, gett Luca Garritano chansen att också visa upp sig och andas den heta luften i kalla Kazan på en stor arena.

Det är ingen förvåning att vi förlorar. Rubin Kazan är ett bra lag som är väldigt välspelande som kollektiv och kunde åka till Giuseppe Meazza och möta ett Inter som toppade laget (bortsätt från Jonathan) och kunde ändå bjuda upp ordentligt och till och med ta med sig poäng. Ska vi då vänta oss en seger med vårt reservlag på bortaplan? Självklart inte, det här var en logiskt rimlig förlust och med tanke på hur vi har tappat poäng de senaste veckorna så tycker jag att det känns förvånansvärt upplyftande att förlora rättvist. Idag var Rubin Kazan det bättre laget, de förtjänade att vinna. Basta!