Rubriken är verkligen ingen överdrift, för tänk om Inter hade förlorat den här matchen spelandes med en 3-backslinje på hemmaplan mot mannen som ville införa en 3-backslinje i Inter ifjol men som resulterade i förra årets stora debacle. Jag törs inte tänka på det, för tillsammans med det faktumet att Sneijder inte får spela pga hans kontrakts-tvist med klubben så hade Inter befunnit sig i en riktig kris för första gången under den unge romaren Andrea Stramaccioni och frågan är om hur han hade handskats med en sån situation, eller om han hade blivit särskilt långvarig på Inters tränarbänk.

Nu slipper vi tänka på det tack vare ett självmål signerat Palermo-backen Garcia som petade in inlägget från Inters bästa spelare såväl defensivt som offensivt, Andrea Ranocchia, bakom den egna målvakten Ujkani. Något som Andrea Stramaccioni måste tänka på är däremot hur han ska formera sitt mittfält eftersom så fantasilöst och idéfattigt som Inters mittfält agerade idag var det länge sedan man såg. Förvisso låg man helt rätt i positionerna och släppte inte till någonting bakåt överhuvudtaget men framåt såg det bedrövligt ut rent sagt då det inte bara saknades fantasi och kreativitet utan spelet var väldigt tempofattigt och idén med att använda Coutinho som länk mellan mittfältarna och anfallarna Palacio & Milito föll inte väl ut om vi ska uttrycka oss milt, men om vi uttrycker oss hårt kan vi säga att Coutinho var sämst på plan idag, tyvärr. Det verkar nästan vila en förbannelse över den unge brassen då han aldrig riktigt verkar få till det i Inter och när han väl är i form och spelar bra i 2 matcher då går han oftast sönder och är borta i 3-4 veckor och får börja om på ruta 1 igen, ett mönster som känns igen från en viss Alexander Pato hos de rödsvarta kusinerna i Milano och som Coutinho liknar rent utseendemässigt. Vi får hoppas att liknelserna mellan de två brasilianarna stannar vid utseendet och att Coutinho får vara frisk nu en längre tid och kämpar på under träningarna och levererar när han väl får chansen igen, för chansen lär dyka upp igen.

Däremot är det faktum att Walter Samuel fick en onödig varning och därmed missar nästa veckas toppmöte på San Siro mot Napoli ett otroligt stort avbräck då Matias Silvestre inte kommer kunna vara i närheten att vara så bra som Samuel är och frågan är om vi går tillbaka till en 4-backslinje, vilket hittills under säsongen visat sig vara katastrofalt såväl spelmässigt som resultatmässigt, men tills dess så är en viss Antonio Cassano tillbaka från sin avstängning….

Matchen mot Napoli samt den mot Neftci är för övrigt matcher där vi på SempreInter kommer vara på plats och bevaka så håll utkik på sidan, vi har mycket kul och spännande på gång.