I juletider så kan vi enkelt konstatera att den här insatsen från Inter inte var något att hänga i granen. En genuint tråkig match, onekligen. Befriat från allt vad underhållningsvärde heter och helt enkelt en match som kommer falla i glömska inom en väldigt kort framtid.

Idag var det däremot den värsta möjliga kombinationen. Att spela dåligt och få stryk är en sak. Att spela bra och ha ren och skär otur är en annan. Idag hade Inter både och. En skrämmande dålig insats i första halvlek och det saknas en spelidé, återigen så är det mittfältet som saknar kreativitet och man förlitar sig på tok för mycket på tillfälligheter och individuella prestationer från Cassano och Milito. Alltså, Inter gör en dålig match. Det hade kunnat vara allt, men sedan kommer en obarmhärtig dos av otur med två stolp träffar och Garganos otroliga chans att göra sitt första mål i Intertröjan, men Marchettis fingertoppar sprängde även det luftslottet. Att sedan få ett mål in bakom Handanovic från Miroslav Klose som sannerligen inte lyckats med någonting på 81 minuter. Det svider helt enkelt, det svider sjukt mycket.

Guarin, är en av kvällens huvudkaraktärer. Han gör inte en bra match, inte i närheten som han spelade mot Napoli, men han var inte heller dålig. Guarin får idag försöka axla flertalet roller på mitten och det håller inte. Guarin är ingen Pirlo och han kan sannerligen inte agera som en Pirlo när han samtidigt förväntas ta rollen som De Rossi och Wesley Sneijder. Det vore orättvist att döma ut Guarin och kalla honom dålig för att han inte kan axla det ansvaret, som jag tvivlar på att ens Javier Zanetti eller Esteban Cambiasso hade klarat av. Jag står fortfarande bakom Guarin och jag tror på honom som en framtidsman i Inter och jag tycker inte att den här matchen var ett nederlag för honom.

Ett nederlag dock för Stramaccioni som gör ett snedtramp i den här matchen. Varför i hela friden spelar man med en fyrbackslinje? När Strama har byggt upp ett starkt fungerande Inter med sin trebackslinje, vad är då syftet med att ändra på det helt plötsligt? Juan Jesus kanske var småskadad, men det hindrar dock inte från att sätta Cambiasso som försvarare och spela med den fruktade trion Cassano-Milito-Palacio på topp. Samtidigt så har Stramaccioni misslyckats med att få in en fast spelidé i laget. Nog för att man inte kan klandra honom fullt ut, det är ju faktiskt inte hans fel att han inte har den nivå av kreativa spelare som behövs för att kunna utmana ett starkt lag som Lazio. Kanske kan man anse att en tränares jobb är att få ut det mesta av den trupp man har och anpassar spelet därefter. Möjligen är det också det Strama har gjort och då får vi helt enkelt inse att vi inte är mycket bättre än så här. Stadio Olympico är alltid en svårspelad arena och Lazio är inte ett dåligt lag. Sannerligen inte heller deras bästa match, inte ens strået vassare än Inter. Men idag föll den singlade slanten av tur åt romarnas håll.

Inters vassaste spelare idag var helt klart Yuto Nagatomo som går från klarhet till klarhet i den blåsvarta tröjan. Energin är på topp och jag imponeras varje gång av hans bollkänsla som är ovanligt hög för en ytterback, även här har vi en framtidsman för Inter.

Att såga någon spelare känns inte lönt. Jag tycker inte att någon har underpresterat mer än någon annan. Ingen har misslyckats på en individuell nivå, utan snarare så är det som ett kollektiv man har fallit. Om det är värre än att resultatet avgörs på en tabbe av någon, kan jag inte svara på. En bitter smak i munnen att förlora den här matchen, men det är i alla fall fint att se Inter stå och falla som ett lag och inte för att en mittback halkar eller en forward missar öppet mål.

Det enda vi kan hoppas på nu är väl att Juventus tappar poäng imorgon och att det då fortfarande finns en liten chans i horisonten att Inter kan utmana om ligatiteln. Men men, det är väl inget som någon av oss egentligen har trott på innerst inne.