Man vill ju självklart inte vara för kritisk, men hur skrämmande och obeskrivligt dålig är Rodrigo Palacio. Jag vet vad du tänker, han är ju den enda som faktiskt skapar chanser och finns på plats. Ja, det stämmer. Men hur duktig anfallare är du egentligen när har tre frilägen och det enda resultatet är ett gult kort på dig själv. Vem ska vi skylla på idag? Inte på motståndare eller domare ens. Idag bevisade Inter att vi inte är ett mästarlag.

När jag summerade första halvlek i mitt huvud så tänkte jag att jag skulle hylla Jonathan som gjorde en riktigt bra insats i Intertröjan…för att vara Jonathan i alla fall. Men sedan kom andra halvlek och jag tar tillbaka allt jag tänkt tidigare. Att missa det öppna målet är så graciöst uruselt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Hur ska vi kunna sälja honom ens? Vi har skapat ett superlativ.

Dålig, Sämre, Sämst, Jonathan.

Sen om resten av matchen är acceptabel, det förbigår mig. Den nya Maicon. Jo jag tackar ja…

Trots sitt gula kort så är ändå Juan Jesus en klarhet i den här matchen, tillsammans med Cambiasso och Zanetti är han en av planens bättre spelare. Inte heller kan man dra upp Guarin till slakt. Men vårt anfallsspel är under all kritik. Cassano var inte bra alls under första halvlek, spelade upp sig lite i andra, men när det är Palacio som ska förvalta de få lägen som ges, så vill man bara gå och lägga sig och gråta. Hellre Zarate än Palacio, i det här läget. Om det är så här vårt anfallsspel ska se ut, så får vi antingen nöja oss med en Europa League-plats i år också, eller så är det dags att ge fingret till Financial Fair Play och faktiskt köpa in en riktig forward som kan pricka målet, för det är något som dagens forwards har ett skrämmande stort problem med.

Vad händer egentligen? Det känns som att den mentala styrkan är lika stabil som hos nydumpad fjortis på tolv vårar. Palacio bränner sitt läge genom att halka och drämma iväg bollen upp på de billiga läktarplatserna, en minut senare så gör Di Natale mål för Udinese och då rasar allt som en Kanye West-låt. Juan gör en Materazzi-stämpling på Muriels hälsena, rött kort. Sen ramlar det in två mål till av bara farten medans Interspelarna mest går runt och deppar. Cambiasso är trots allt Inters bäste spelare som var mycket stabil i försvaret.   Ett par riktigt fina brytningar och stod ofta rätt. Däremot så hade jag hellre sett honom på mittfältet och Chivu i försvaret.

Slutligen lite kritik mot Stramaccioni som väljer att sätta in Silvestre för Cassano vid ett 3-0 läge. Ska man spela defensivt och jobba på kontringar så hade man gjort det bytet vid 1-0 och det röda kortet. Vad spelar det för roll att torska med 3-0 eller 4-0? Tvivelaktigt att vi når en Champions League-plats på målskillnad. Dessutom, om det nu är upp till Stramaccioni om Sneijder ska spela eller inte, så är det dags att ta in honom oavsett kontraktssituation. Jag ser inte syftet med att sitta och betala 7 miljoner euro om året för en bitter liten kille som bara twittrar. Skicka ut honom på planen!

Sist, men inte minst, Antonio Di Natale. Säg vad man vill, men vilken fantastisk fotbollspelare. Om vi nu skulle börja värva 35-åringar så hade det kanske varit en lirare att höra sig för över. Skämt åsido, Di Natale är en bra och riktigt old school och klubblojal spelare som måste hyllas.