Exklusiv INTERvju med Mikael Antonsson: “Guarin, Cassano & Palacio bäst”Exclusive INTERview with Bologna defender Mikael Antonsson: “Guarin, Cassano & Palacio best in Inter”

Exklusiv INTERvju med Mikael Antonsson: “Guarin, Cassano & Palacio bäst”Exclusive INTERview with Bologna defender Mikael Antonsson: “Guarin, Cassano & Palacio best in Inter”-->
<!--:sv-->Exklusiv INTERvju med Mikael Antonsson: “Guarin, Cassano & Palacio bäst”<!--:--><!--:en-->Exclusive INTERview with Bologna defender Mikael Antonsson: “Guarin, Cassano & Palacio best in Inter”<!--:-->
January 16, 2013 08:05
( )

Foto: Thomas Salme

Intervju och video: Thomas Salme

Frågor: Nima Tavallaey & Sia Fallahi SempreInter.com

SempreInter.com fick som enda nyhetsmedium en exklusiv intervju med Bolognas och Svenska landslagets mittback, Mikael Antonsson efter att hans Bologna förlorat med 2-3 mot Inter borta på San Siro i kvartsfinalen av Coppa Italia. 

– Vi förlorar på det värsta sättet man kan förlora på, säger mittbacken.

Det var en ganska besviken men ändå samlad Mikael Antonsson som intervjuades av SempreInter.com’s utsände, Thomas Salme, efter att ha sett sitt Bologna åka ur Coppa Italia när Andrea Ranocchia nickade in segermålet i förlängningens sista skälvande sekunder.

– Det är väldigt tråkigt, vi hade gärna tagit oss till semifinal. Vi kommer tillbaka och hämtar in 2-2 och väntar på att det ska bli straffsparkar och så gör dom 3-2, tungt, säger Antonsson.

Trots förlusten är Antonsson optimistisk när det gäller Bolognas fortsatta säsong i ligaspelet i Serie A:

– Vi blickar uppåt i tabellen, nu senast vann vi med 4-0, vi kör vidare och vi är halvvägs in i säsongen och känner att vi absolut kan göra om förra årets prestation att komma såpass högt upp som vi gjorde.

Antonsson, som likt resten av Bologna gjort en mycket bra säsong hittills fick frågan om hur han ser på de röster i svensk media som gör gällande att Antonsson borde bilda mittlås i landslaget med Jonas Olsson istället för Andreas Granqvist:

– Jag har vart med i landslaget rätt så länge men jag tycker att dom mittbackarna vi har med Jonas Olsson och Andreas Granqvist sköter det lysande, jag är där om dom behöver mig. Jag kommer absolut inte begära någon startplats eller något sånt där utan Jonas och ‘Granen’ är två fantastiska fotbollspelare och två fantastiska människor så de förtjänar att spela i landslaget men givetvis vill ju jag också spela. men som det sett ut hittills så spelar dom två och det är bara att acceptera och köra på, träna hårdare och visa att man vill spela.

Slutligen Mikael, vem tror du vinner Allsvenskan 2013?

-IFK Göteborg, absolut, slår Antonsson fast.

Photo: Thomas Salme
Interview and video: Thomas Salme
Questions: Nima Tavallaey & Sia Fallahi SempreInter.com

SempreInter.com were the only media outlet who spoke to Bologna and Swedish international central defender, Mikael Antonsson after his Bologna were eliminated by an Andrea Ranocchia goal in the dying seconds of extra time in the Coppa Italia quarterfinal against Inter at the San Siro. 

– We lost in the worst way possible, Antonsson says.

It was a disappointed but calm Mikael Antonsson who spoke to SempreInter.com’s reporter Thomas Salme, after having witnessed his Bologna crash out of the Coppa Italia quarterfinal after Italy international Andrea Ranocchia headed home a corner in the 120th minute to make it 3-2 to the Milanese giants. Below you can read the full interview:

Mikael, you lost here today at San Siro after a very tough encounter. How do you rate your own performance?

– It was ok, we manage to keep them relatively quiet to just being a goal up quite late into the game, we have chances to equalize but many times in football things are decided by small margins, still we manage to come back to 2-2 and we’re almost sitting there waiting for the penalty shootouts and then they score the winner with the last kick of the game. It’s sad, we’d liked to have gone through to the semifinals, it would have been a big thing for us.

Is it a particularly difficult defeat to take given that you staged a great comeback after being 2 goals down?

– Absolutely, it’s probably the worst manner possible to lose in, after having come back from being 2 goals behind and feeling that we’re really in it and as I said pretty much waiting for the penalty shoot-outs and then they score in the dying seconds, it’s a heavy defeat, no doubt.

Was there any particular Inter player that impressed you?

– Guarin is a very good player, Cassano another. It’s a team filled with world class players who play for different national teams, but out of the ones I played against today I’d say those two and Palacio who was very good when he came on, where the players who stood out in their team. Also you cannot forget to mention Zanetti, he sure is old but he sure knows how to play football.

What is Bologna’s goal for the rest of the season? Are you lookig upwards in the table or is it still a battle to beat the drop?

– We’re looking upwards, our last match we won by 4-0, we’re half way into the season and we feel that we can definately repeat last seasons feat of finishing as high-up in the table as we did in the end. That’s what we’re aiming for this season too, we’re not getting involved in the relegation battle so we’re looking upwards.

You’ve played very well so far this season as well as for the whole team, many voices in Swedish media want to see you feature more frequently in the starting line-up in the Swedish national team alongside WBA’s Jonas Olsson, what are your thoughts on that?

– I’ve been involved in national team duties for quite a long time now, the central defenders we have with Jonas Olsson and Andreas Granqvist have been brilliant so I’m always there if they need me. I definately won’t be demanding to start or anything like that, Jonas and Andreas are two fantastic people and two fantastic footbal-players who fully deserve their place in the squad. Having said that, obviously I would also like to play but as things stand they start the games and all I can do is to accept it and give my best during training sessions and prove that I want to play.

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter