Vidare i Copa Italia efter en tuff match mot Bologna, som inte kan räknas som ett dåligt lag. Alla lag som tar sig vidare till en kvartsfinal i Copa Italia har kvalité. Man ska inte underskatta ett lag som kan åka till Sao Paolo i Neapel och piska upp Napoli med 2-1. Men dessvärre räckte det inte riktigt till för att rubba ett krigande Inter på Meazza. Men satan i gatan så dramatiskt och spännande det var!

Kul att se Inter starta med ett helitalienskt anfall med Antonio Cassano och Tommaso Rocchi. Dessa herrar är sannerligen två herrar som det osar klass om. Jag kan inte undgå att drömma om hur dessa två hade sett ut tillsammans i Inter för 5-6 år sedan. Då hade vi haft något att glädja oss åt. Att dessutom se att Cassano håller i nästintill 120 minuter är lovande. Nog för att det såg mycket slitet ut på slutet. Ytterligare ett positivt utropstecken är Matias Silvestre som efter matchen mot Pescara och även nu mot Bologna. Eftersom flera svaga insatser och en hel del tid på bänken så har han nu fått sina chanser och faktiskt tagit vara på dem. Han har sett stabilare ut på sista tiden. Kanske detta inte var ännu en skräpvärvning signerad Marco Branca.

Jonathan var jag nära att lyfta fram efter en ganska bra insats idag med fina inlägg. Sedan så gör han en klassisk ”Jonathan”-miss och tappar bort Gabbiadini snabbare än småväxel och så sitter helt plötsligt 2-2 bakom Handanovic. Så alla mina rosor till Jonathan blev en rutten liljekonvalj och en önskan att han inom en snar framtid försvinner från Inter. När sedan Zanetti fick ta över Jonathans roll så blir kontrasterna bara rent bisarra. Den energin, viljan och rutinen som finns i kaptenens buffliga lår är bortom mitt förstånd.

Matchens lirare kommer inte från Inter. Utan den titeln går till mannen som bar Bologna på sina axlar i 120 minuter. Alessandro Diamanti, vilken helt makalös insats från en fantastiskt bra spelare. Diamanti har allt. En slitvarg, speluppfattningen, frisparkar, skott, en känsla i sin vänsterfot som få kan mäta sig med och en sann ledare för Bologna. Trots två sagolika mål från Inter genom Guarin och Palacio, så är Diamantis frispark ännu vackrare. Hur är det ens möjligt att böja ner ett så hårt skott över muren och in i mål från ett så kort avstånd. Diamanti var helt otrolig idag och om det inte kommer ett bud på honom från Inter inom en snar framtid, så är det någon typ av tjänstefel från Branca och Ausilio.

Den här matchen hade allt. Två högklassiga solomål från Inters håll. En himmelsk frispark av Diamanti. Övernaturliga räddningar från Samir Handanovic som utan övervägande var Inters klart bäste spelare. Jag är villig att sticka ut hakan och säga att om Julio Cesar hade stått i mål hade vi förlorat den här matchen med 4-2, minst. Matchen bjöd på stenhårda dueller, ett galet missat läge av Il Capitano. En nick från Gabbiadini som kommer diskuteras huruvida den var inne eller inte. Några få centimeter ifrån ett självmål av Andrea Ranocchia och slutligen var det även han som fick sätta huvudet på bollen ännu en gång och nicka in spiken i kistan för Bologna. Supermatch, helt enkelt. Fotboll blir inte mycket mer spännande än såhär. Den mest intressanta matchen den här säsongen. Lite för matchen mot Napoli och Juventus. Man måste också hylla Alvaro Pereira som krigar som en gnu under hela matchen och får mer stryk än Joe Frazier fick av Mohammed Ali. Smäll efter smäll mot näsa och mun, knuffar i ryggen och knän i backsidan av låren. Ändå så ställer sig Pereira upp gång på gång och fortsätter springa som om det var minut 12 istället för 120.

Slutligen vill jag ge Stramaccioni lite beröm som jag tyckte gjorde tre mycket bra byten i den här matchen. Palacio  var välbehövlig för anfallet. Esteban Cambiassos entre för Marco Benassi var också välbehövlig för att kunna stabilisera upp. Avslutningsvis så tar Strama av Jonathan och skickar in Gaby Mudingayi som gav Inter precis den tryggheten och styrkan på mitten som behövdes för att man skulle höja sig och vinna matchen. Majestiska drag av Andrea Stramaccioni.

Inter är alltså vidare i Copa Italia, med ett nödrop. Inom kort avgörs det vem som blir nästa motståndare i semifinalen. Fiorentina eller Roma. Vi kan bara hoppas att semifinalen inte blir lika smärtsamt spännande som den här matchen… eller är det precis det man önskar att den ska bli?