Stramaccioni to Sky: “It is a difficult time”Stramaccioni till Sky: “Det är en jobbig tid”

Stramaccioni to Sky: “It is a difficult time”Stramaccioni till Sky: “Det är en jobbig tid”-->
<!--:en-->Stramaccioni to Sky: “It is a difficult time”<!--:--><!--:sv-->Stramaccioni till Sky: “Det är en jobbig tid”<!--:-->
March 11, 2013 00:25
( )

stramaccioni 2 650
Stramaccioni spoke to Sky after the game, a bitter tone from the frustrated Inter-coach.

“We got back out on the pitch after the interval, lucky not to have conceded a goal against Bologna when they deserved it. Then they once again found the chance to score and they took it. We were also close to equalize, but for sure this is not a good time. There are still 10 games left. Other teams have had problems aswell, se we still believe in ourselves and that we can recover.”

“Alvarez, who was hurt in training today, was in the same group that had done well in Catania, where we won by 3 goals, but today there is nothing particularly successful in the first half. You should always evaluate the condition of the team, we lost so many players because of injuries and we had no replacement at the top left so I could only deploy Benassi, It didn’t go very well. In the second half we had a more offensive attitude and Bologna punished us for it.”

“I’ve definitely made mistakes, but I thank the President for he has good words for me but I would like to thank him with results on the pitch. There is still time left and it is better to review at the end of the season. Obviously we are all sad and angry, that is normal, but everything can still be done. And on Thursday I will have to make other difficult choices because we have to assess the condition of the players in a game that we want to honor. ”

Andrea Stramaccioni also spoke to Mediaset Premium:

“In the first half we didn’t manage to do anything that we wanted, mostly because of Bologna but also because of ourselves. The football is strange sometimes because theyd erved a goal in the first half but didn’t manage to score but instead scored in the second half when they didn’t deserve to score. In the end we were unable to force an equalizer. Cassano? He played 90 minutes in London, I decided to play him and Palacio like this. We only have two strikers and we have to use them in the best way possible. Palacio was also in danger of a suspension and he played the whole match staying clear from any yellow cards. Luckily we have both for the upcoming match.”

Then the discussion focused on changes in teh line-up:

“The changes made between the team that played in the Europa League and the team that played tonight show that some players can’t play in Europe. Today’s line-up in the second half was exactly the sam as the one in Catania with the difference that benassi played instead of Alvarez. If Ricky hadn’t injured himself in the final training session then we would have had the exact same 11 players which scored 3 goals at Catania. It’s normal to lose continuity when playing every 3 days. Some players perform miracles when they play, this is an unfortunately unlucky season and today we were missing 11 players. If today ahd been the final match of the season I would have played with Alvarez but I chose not to risk him because we’re playing Tottenham on Thursday and we’ve still got 10 matches left in the league.”stramaccioni 2 650

Stramaccioni uttalade sig även till Sky efter matchen. En bitter stämma genomsyrade Stramaccionis uttalande.

“Vi gick av planen i halvtidsvilan med ett oavgjort resultat, något som vi inte var förtjänat av då Bologna haft många lägen. Deras chanser fortsatte även efter pausen och till sist gjorde de ett mål. Vi var nära att kvittera, men det här är sannerligen en jobbig tid för oss. Men det är fortfarande tio matcher kvar och andra lag har också problem. Vi tror fortfarande på oss själva och att vi kan komma tillbaka.”

“Alvarez, som gjorde illa sig idag på träningen, var en av dem som gjorde bra ifrån sig mot Catania, då vi vann med tre mål. Men idag fanns det inte mycket positivt att hämta från den första halvleken. Man måste alltid utvärdera lagets tillstånd. Vi har tappat så mycket spelare på grund av skador och nu hade jag ingen som kunde ersätta Ricky på vänsterkanten, så jag fick sätta in Benassi, vilket inte gick så bra. I andra halvleken kom vi istället ut med en mer offensiv uppställning och Bologna straffade oss för det.”

“Jag har definitivt gjort misstag, men jag tackar presidenten för hans goda ord mot mig, men jag vill tacka honom med resultat på planen. Det finns fortfarande tid kvar och det är bättre att utvärdera i slutet av säsongen. Självklart är vi ledsna och arga, det är normalt. Men inget är för sent än. På torsdag har jag nya svåra beslut att ta inför en match som jag vill ta på fullaste allvar.”

Till Mediaset Premium sa han:

“I första halvlek lyckades vi inte göra något av det vi ville, mycket på grund av Bologna men även på grund av oss själva. Sedan är fotbollen konstig eftersom att de förtjänade ett mål i första halvlek och inte lyckades göra det, men istället gjorde det i andra halvlek när de inte förtjänade det. I slutet lyckades vi inte forcera in ett mål heller. Cassano? Han spelade 90 minuter i London, jag tänkte att jag skulle hantera Palacio och honom såhär. Vi har bara två anfallare och vi måste använda de på bästa sätt. Palacio var även i farozonen för att bli avstängd och han spelade hela. Som tur var, har vi båda till nästa match också.”

Det pratas sedan om ändringarna i uppställningen:

“Ändringarna mellan Europa och ligan måste vara där eftersom att vissa spelare inte kan spela i Europa. Dagens uppställning var densamma som i andra halvlek mot Catania, med ändringen att Benassi spelade istället för Alvarez. Om Ricky inte skulle ha skadat sig på den senaste träningen skulle det vara samma uppställning som gjorde tre mål på Catania. Det är normalt att man tappar kontinuitet när man spelar var tredje dag. Vissa spelare står för bragder när de spelar, det här är en oturlig säsong och idag saknade vi elva spelare. Om det var sista matchen för säsongen hade jag spelat med Alvarez, men jag valde att inte riskera honom eftersom att vi har Tottenham på torsdag och det är fortfarande tio matcher kvar i ligan.”

Om Morattis uttalande:

“Presidenten står oss väldigt nära, vi saknar aldrig något. Vi måste ge allt vi har, även mer än det vi kan till slutet av ligan. Sedan kan vi summera säsongen, men att ge upp nu hade varit dumt. Vi måste komma tillbaka till att bli kompetetiva till den sista omgången.”

Slutligen intervjuas han av Rai:

“Vi går igenom en svår stund, det är inte lätt att klara av tre matcher i veckan med 13-14 spelare. Europa League kostar oss mycket, precis som med många andra lag. I första halvlek såg jag ett lag som led på grund av den turneringen, vi spelade verkligen dåligt. Sedan i andra halvlek så gjorde vi bättre ifrån oss men Bologna gjorde mål på sin första chans. Det är en tung förlust men det är tio matcher kvar och vi är bara fyra poäng ifrån vårt mål. Juventus spelar i en egen liga. Jag är övertygad om att vi kan få tillbaka några spelare den här veckan. Sedan kommer vi ha ett uppehåll och sedan kommer vi ge allt vi har till slutet.”

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter