Terzo Tempo – Old MacDonald…Terzo Tempo – Per Olsson…

Terzo Tempo – Old MacDonald…Terzo Tempo – Per Olsson…-->
<!--:en-->Terzo Tempo – Old MacDonald…<!--:--><!--:sv-->Terzo Tempo – Per Olsson…<!--:-->
May 8, 2013 23:47
( )

Pereira
Old Moratti had a farm – Iiiaaaah, Iiiaaaah, yooohh
On the farm he a had a back – Iiiaaaah, Iiiaaaah, yooohh
And it’s a lost ball here, and wrong pass there – Iiiaaaah, Iiiaaaah, yooohh


I dedicate that little lyric to the henhouse that we usually refer to as Inter’s defensive line. I do believe in Andrea Stramaccioni, but his way of organizing our defense just makes me worried. Certainly, Inter played better today than we’ve seen recently. Not much of a comfort with the current result. A handball on Lorik Cana that should’ve been a penalty, loads of chances that we blew. A missed penalty from Ricky Alvarez that makes Pazzini’s ball from last year feel like a kiss on the frame… then again, we can’t escape the fact that the Inter-players hit Federico Marchetti in the Lazio-goal so many times that he must be bluer than a smurf when he goes back to Rome.

Alvaro Pereira keeps on surprising me. Surprise me by his ability to, from the pitch in Milan, make me cry all the way home in Stockholm, Sweden. It does hurt, because I really believed in him when he arrived from Porto last year and I believed he would make a difference in Inter. Sure, it has only been a year, but his flaws are not tactical, it’s quality. He has just about as much feeling for the ball as a paralyzed lesbian woman. I’m not the type to say that Moratti should sell players in every direction, but I could manage without Pereira.

Yet, a man that makes me cry tears of joy is Mateo Kovacic. Time and time again he proves how much football there is in his nineteen year old body. Can you imagine who amazing he will be in three years? Five years? It is beautiful to watch and I believe that Kovacic is a player of the new generation that will lift Inter up during the upcoming seasons. Another gentlemen who made me happy to was Fredy Guarin. Well, you always curse at Guarin, of course. Many of his choices on the pitch are really headless but you finally got to see him make one of his trademark runs where a whole team follows him and then he fires of a shot that would take down an RyanAir-flight, which I’m sure it has at some point, they usually go pretty wide over the bar. However, I hope to see Guarin finish this season strongly and come back with a lot of self-confidence for next season.

This weekend it’s going to get a whole lot worse against Genoa, who wants to make sure they stay in Serie A next year. Inter will also leave for Genua without Pereira and Juan Jesus. Christian Chivu missed tonight’s game due to injury and Ranocchia stumbled of the pitch aswell. If were really lucky we might see Simone Pasa and Lukas Spendlhofer line up the central defense on Sunday. A last little tribute to the Curva Nord who confronted the leaderboard on how Inter are being managed at this point. A classy touch on the day that it stands clear that Inter won’t reach the Euro League this year. Pereira
Moratti han hade en bonnagård – Iiiaaaah, Iiiaaaah, yooohh
På den gården fanns en back – Iiiaaaah, Iiiaaaah, yooohh
Åh, det var bolltapp här, det var felpass där – Iiiaaaah, Iiiaaaah, yooohh

Detta är dedikerat till den hönsgård av fyra stycken frigående höns som i folkmun kallas för Inters backlinje. Mitt förtroende för Andrea Stramaccioni är fortfarande starkt, men såsom vårt försvarsspel ser ut gör mig oroad. Visserligen spelade Inter bättre idag än på mycket länge, vilket i och för sig är en föga tröst med tanke på hur det faktiskt såg ut i överlag. En handboll på Lorik Cana som borde varit straff, mängder med mål vi borde satt dit, en missad straff från Ricky Alvarez som får Pazzinis boll mot Udinese förra året att framstå som en ribb-kyss… Sedan kommer vi inte ifrån faktumet att Interspelarna prickade Federico Marchetti i Laziomålet så många gånger att han måste vara blå som ett smurfollon när han kommer hem till Rom.

Alvaro Pereira fortsätter att överträffa sig själv. Överträffa sin egen förmåga att på plats i Milano, få mig och gråta hemma i Bromma. Det smärtar mig faktiskt, jag trodde stenhårt på honom när han värvades från Porto förra året och tänkte att det faktiskt var en framtidsback för Inter att hoppas på. Visserligen så ha det bara gått ett år, men det känns inte som att det är taktiska fel utan problemet ligger på andra fronter. Till exempel faktumet att han har lika mycket känsla för bollar som en förlamad lesbisk kvinna. Jag är aldrig den som tycker att folk ska säljas till höger och vänster, men Pereira klarar jag mig utan.

Någon som enbart får mig att gråta glädjetårar är återigen Mateo Kovacic som gång på gång bevisar hur sjukt mycket fotboll han har i sin nittonåriga kropp. Kan ni tänka er vilken galet bra spelare han kommer vara om tre år? Fem år? Det är vackert att se på och jag tror att Kovacic är en av den nya generationens fotbollspelare vars spelstil kommer kunna lyfta Inter framåt kommande säsonger. Ännu en herre som gjorde mig glad idag var faktiskt Guarin, typ. Man svär alltid åt Guarin för en del av hans beslut på planen är verkligen mentala ribbträffar, men äntligen fick man se honom komma tillbaka med sina ökända ryck som drar med sig ett helt lag för att sedan fyra av ett skott som hade sänkt ett RyanAir-plan, vilket det nog har gjort också, med tanke på att de vanligtvis går högt över. Oavsett vad, en stor applåd för Guarin som jag hoppas kan avsluta den här säsongen i samma stil och komma tillbaka nästa säsong med mycket självförtroende.

I helgen blir det nog bra mycket värre mot ett Genoa som fortfarande behöver kämpa för att inte bli petade till nedflyttning av Palermo. Inter kommer dessutom att åka till Genoa utan Periera och Juan Jesus. Christian Chivu stod över dagens match på grund av skada och Andrea Ranocchia gick också ut skadad idag. Har vi tur så kanske Simone Pasa och Lukas Spendlhofer får bilda mittbackspar på Luigi Ferarris på söndag. Ett sista liten hyllning till Curva Nord som med tolv stycken banderoller ställde ett par allvarliga frågor till ledningen om hur Inter drivs idag. Mycket passande val av tillfälle när det nu står klart att Inter med allra största sannolikhet missar även Europa League nästa säsong.

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter