Vicepresident Sia, Inters president Moratti och Interisti Svedesis president Nima i Milano tidigare i år. Foto: Thomas Salme

När föreningen Interisti Svedesi återigen öppnar upp dörrarna för nya medlemmar, är det många som undrar varför de ska bli medlemmar i världens vackraste. Den här topplistan på de bästa händelserna från Interisti Svedesis resor i år kommer förhoppningsvis ge er mer klara idéer om vad föreningen gör och står för:

5. Mötet med Toldo & andra spelare

Interisti Svedesi brukar under sina resor ofta försöka arrangera så att medlemmarna får träffa spelare. Antingen genom att åka ut till träningsanläggningen Appiano Gentile och ibland av betydligt mycket turligare anledningar. Under derbyresan mot Milan utförde vi vår sedvanliga guideade tour i centrala Milano och visade medlemmarna runt i stan, när vi kom till Solo Inter för att shoppa lite saker möttes vi av en trevlig överraskning. Ingen mindre än Francesco Toldo kom in för att sköta ett par saker i affären till våra medlemmars stora glädje. Toldo poserade för bilder med folket innan han gick vidare.

På samma medlemsresa träffade medlemmarna Jenny Wickman och Jordanos Embaye på Marco Materazzi i hans affär Space23. På derbyresan mot Juventus träffade Sia, Max, Jacob och Kostas(de enda som landade tidigt nog för att åka till Appiano) bland annat Palacio och Handanovic vid träningsanläggningen.

toldone
Sia och Toldo.                                                                        Jenny och Materazzi.                                                          Max och Palacio

4. En fantastisk kväll på Trattoria la Madoninna( Inter-Juventus i mars)

Cirka femton personer följde med på resan som Interisti Svedesi arrangerade till matchen mot Juventus. Efter en lång dag på stan där en guidead tour hölls, samt en tripp ut till San Siro så var det dags att äta en middag på den milanesiska restaurangen Trattoria Della Madonina. Under kvällens gång fick vi njuta av det bästa från det milanesiska köket, vi bjöds på livemusik i form av dragspel och åt samt drack väldigt gott. Under tiden lärde gänget känna varandra bättre och ägaren av restaurangen som är en stor Interista visade oss fina bilder, tidningar och andra Intersaker. Ett gott skratt fick vi oss när vi såg bilden på Zlatan som ägaren själv hade klippt ihop och vi lämnade restaurangen efter en fantastisk kväll. Interisti Svedesi ger er utöver fotboll, ofta en rik upplevelse i italiensk matkultur.

Ibra

3. Schelottos mål och Handanovics räddningar i derbyt(Derbyresan i februari)

Om tio år kommer nog inte många komma ihåg att Ezequiel Schelotto en gång gjorde mål i ett derby. Närmare 30 stycken Interisti Svedesimedlemmar kan dock stolt säga:”Jag var där när Schelotto gjorde mål i derbyt” och berätta en otrolig historia om när Inters sämsta spelare för året blev inbytt och fyra minuter senare nickade in kvitteringen mot ett Milan anfört av Mario Balotelli. Utöver det kommer vi säkerligen kunna berätta om att vi fick bevittna en helt fenomenal Samir Handanovic som hindrade Balotelli från att göra mål. Minnesvärda historier finns också att berätta om kriget mellan curvorna, tifona och magiska ramsor på ett fullsatt San Siro.

2. Vinsten mot Napoli(Decemberresa till matcherna mot Napoli och Neftci)

Inter tog emot Napoli på hemmaplan under säsongens första resa. Vi hade fått en bra uppladdning inför matchen(kommer på förstaplatsen) och vissa av oss hade sett matchen mot Neftci torsdagen innan. Mot Neftci fick vi se ett bra Inter med massor av ungdomar på planen. Utanför planen var det inte lika roligt, 6500 personer trotsade kylan och matchen slutade 2-1. Matchen som resan arrangerades för var först och främst den mot Napoli på söndagen. Det var nästan tio gånger så många besökare på plats, 60 000 personer tog sig till San Siro för att se Inter besegra Napoli. Vi fick se en magisk Guarin sätta dit Cassanos hörna på volley, ett oerhört vackert mål och sedan fick vi se densamma Guarin spela fram Milito som satte 2-0. Inter vann till slut med 2-1 och de medlemmar som medverkade på den här resan fick se en match som innehöll allt, en vinst, bra stämning, fina mål och en bra motståndare.

1. Mötet med Moratti

Interisti Svedesis absolut bästa och största händelse säsongen 2012/2013 utspelade sig också under resan till matcherna mot Napoli och Neftci. Inför matchen besökte vi Javier Zanettis restaurang Il Botinero(något vi gör på i princip alla medlemsresor). Tidigare hade det tisslats och tasslats lite om att vi kanske skulle få finbesök då presidenten Nima och fotografen Thomas Salme hade skickat officiella inbjudningar till Milly Moratti och Massimo Moratti.

Efter ett par timmar kom Milly Moratti i egen hög person på restaurangen. Den sympatiska fru Moratti blev varmt välkomnad och entusiasmen bland medlemmarna var stor. Milly trivdes så bra att hon ringde till sin man Massimo som efter ett tag dök upp på restaurangen han med. Massimo välkomnades med en stor applåd från de som var på plats, han satte sig ned och skålade tillsammans med oss innan han avjöt en middag. Presidenten poserade med alla som ville ha bilder och skrev autografer till alla som ville ha de. Moratti samtalade även på och var väldigt social och öppen, han hade ett gott öga till Sverige och kvällen blev oförglömlig för alla som var en del av den.

Interisti Svedesi tillsammans med Massimo och Milly Moratti. Foto: Thomas Salme

Interisti Svedesi tillsammans med Massimo och Milly Moratti. Foto: Thomas Salme

Övriga anledningar till att du ska gå med i Inter Club Interisti Svedesi:
1. Sponsra Inter. Genom att gå med i Interisti Svedesi och betala en medlemsavgift betalar du en summa pengar som går direkt till klubben F.C. Internazionale. Något som ni vid det här laget borde vara väldigt klara med att klubben behöver.
2. Ett starkt Inter i Sverige. Genom att ge föreningen fler medlemmar, sätts även Sverige på kartan i Inter kretsar. Ett stort antal medlemmar ger större möjligheter till att kunna göra bra saker i Italien och det gör Inters position som klubb i Sverige starkare. Inter har aldrig varit den största klubben i landet, men de som håller på laget måste kunna vara starka i Sverige, i Italien och i världen. Genom Interisti Svedesi, SempreInter.com och SvenskaFans har Inter starka och duktiga representanter i Sverige, något som är extremt viktigt för klubbens image i landet.
3. Nya vänner för livet. Innan Interisti Svedesi började arrangera matchträffar och resor kunde jag räkna mina Intervänner på en hand. Nu behöver jag ta hjälp av medlemsarkivet för att ha koll på hur många de är. Interisti Svedesi ger många nya vänner som alla delar på en gemensam faktor: Kärleken till Inter. Resorna bjuder på oförglömliga minnen som man bär med sig hela livet.
4. Hjälp med allt krångel i Italien. Vart ska jag fixa biljetter? Vilka platser? Vart ligger SoloInter? Vart äter jag bäst mat? Hur gör jag om jag inte kan italienska? Interisti Svedesis reseledare har bra koll på Milano som stad och kan hjälpa dig med allt från biljetter till restaurangtips.

OBS: Interisti Svedesi garanterar inte att varje resa innebär en kaffe med Moratti eller en middag med Handanovic. Däremot garanterar vi att vi gör vårt bästa för att det ska hända så mycket trevligt som möjligt under varje resa.

Läs mer om hur du blir medlem och vad för förmåner det innebär här