I en stor intervju med franska tidningen L’Equipe talar Inters förre tränare Leonardo om sin tid i Inter och passar på att hylla Massimo Moratti.

“Han har alltid behandlat mig som en son och han gör sitt jobb med hjärtat först.”

Det är tydligt att Leonardo trivdes i Inter och att hans relation med president Moratti var mycket stark. Däremot har han inte lika mycket positiva saker att säga om Milan och Silvio Berlusconi.

Jag har inte längre någon kontakt med Silvio, kanske var det för att jag kritiserade Milans organisation när jag tränade dem. Att sen flytta till Inter gjorde det väl inte bättre heller. Moratti beundrar jag däremot så honom tänker jag hålla kontakten med under en lång tid, oavsett om vi arbetar tillsammans eller inte. Jag tyckte verkligen om att jobba med Inter.”

Konflikten med Gattuso då?

Den är löst sedan länge, vi vet alla att han sjöng en ganska provocerande ramsa om mig när Milan vann scudetton året då jag tränade Inter, men vi har slutit fred nu. Jag har känt Gattuso sen 1999 och jag tränade honom som ung. Visst har vi haft våra oenigheter, men när jag flyttade från Milano förra sommaren så hördes vi av och han bad om ursäkt. Han är en stor spelare, han vill alltid spela även när han inte är i form till det. “