I prgorammet Liberi di ChiedereSkySport svarade mercatoexperten Alessandro Sugoni på frågor från tittarna och gav sin syn på situationen för olika spelare inför den stundande transfermarknaden:

Andreolli och Lavezzi:

“Inter överväger många spelare, i försvaret, på mittfältet och i anfallet. Just nu förhandlar man om kontraktsförlängningar. Under de senaste dagarna har det pratats om en möjlig återkomst för Andreolli, samtidigt som det pratas mycket om, till anfallet, Lavezz som presidenten gillar starkt. Man måste dock se upp för PSG som kan betala stora pengar och kanske hela summan som stipuleras av utköpsklausulen, medan Inter vill lägga till spelare som betalning. Interfansen tror att det är självklart att Il Pocho kommer till Inter, men det är det absolut inte.”

Sneijder:

“Han kan mycket väl bli kvar och skulle enbart lämna om det kom ett betydelsefullt bud värdigt hans namn. För närvarande finns det inget sådant bud och vi får se om det kommer något. Förra sommaren pratades det om Manchester United men det kom aldrig något riktigt bra bud.”

Guarin:

“Kan komma att köpas loss. Kostnaden är hög och vi vet inte om Porto bestämmer sig för att förhandla om den. Stramaccioni satsar på honom och det kan komma att vara till hans fördel.”

Coutinho:

“Har gjort mycket bra ifrån sig i Spanien och jag tror därför att han har en bra chans att få inleda nästa säsong i Inter, även om Espanyol skulle vilja behålla honom.”

Lucas:

“Det skulle krävas mer än 25 miljoner euro för att ta honom till Inter. Om det skulle dyka upp pengar från en större försäljning skulle det kunna göras, kanske tillsammans med Lavezzi, men för närvarande utan att man gör några signifikanta försäljningar, nej.”

Destro:

“Inter vill ta tillbaka honom till klubben och är det lag som har gjort mest framsteg för spelaren.”

Inters projekt:

“Stramaccioni är definitivt redan en utgångspunkt. Det är en ung tränare som gör sin första säsong på en tränarbänk i Serie A. En förnyelse redan där. Vi får se hur det slutar med några kontrakt. Samuel har redan förnyat sitt och Chivu kan komma att göra det. Zarate kommer förmodligen inte att köpas loss. Inter arbetar alltjämt med att förnya sitt lag.”

Källa: fcinter1908.it