Pereira presenterar sig: “Jag kommer göra mitt bästa för detta lag”

August 31, 2012 15:14
( )

Alvaro Pereira presenterades idag på Appiano Gentile och talade med stolthet om sitt nya lag.
Alvaro, välkommen till Inter. Hur känns det?
“Först och främst vill jag säga att Inter är en fantastisk klubb. En dröm för alla spelare och min egen dröm har verkligen gått i uppfyllelse. Jag vill tacka Porto för de tre fantastiska åren. Porto blev som en andra familj för mig, men även här har alla varit mycket positiva från dag ett och jag vill ge tillbaka detta på plan”.

Varför nummer 31?
“Det är ett speciellt nummer för mig, det har en särskild betydelse inom min familj”.

Känner du ansvar nu när Maicon lämnat?
Maicon har gjort så mycket för laget, en utmärkt spelare. Jag är Pereira och behöver inte jämföras med någon annan. Jag är varken Maicon eller någon annan. Jag kommer alltid vara mig själv och jag kommer göra mitt bästa för detta lag. Jag gillar inte att prata utanför planen, jag gillar att prata om planen.

Är du gjord för detta lag?

“Jag vet allt om den här klubben, om dess historia och läget nu. Jag vet att Inter haft många olika tränare under de senaste åren. Just nu går vi igenom en period av förändring, klubben har ambitiösa planer och vi har hög kvalitet på spelarna. Vi visar människor hur mycket vi vill vinna”.

Vad är din position? I Argentinos gjorde du 11 mål…
“Jag ska spela där jag behövs. Jag är i grunden en vänstersidig spelare. Jag kan spela som vänsterback, på vänsterkanten eller till vänster om mittfältet. I Argentinos Junior säsongen 2007/08 spelade jag på vänstterkanten och gjorde 11 mål. Men att göra mål är inte det viktigaste för mig, att hjälpa laget tillsammans är viktigast”.

Är du redo att spela mot Roma?
Känner jag mig redo? Måste jag känna trycket? Jag känner ingen press och ja jag känner mig redo. Människor som går upp klockan 6 för att försörja sina familjer är under press. Generellt är jag inte den typen som gillar att prata för mycket, jag föredrar att föra min talan på planen”.

Innan Inter pratades det även om Napoli…
“Jag vill klargöra att jag var spelare i Porto till torsdagskväll. Jag var inställd på att spela i Porto. Branca anlände och kom fram till en överenskommelse med Porto. Nu är jag Interspelare, det finns inget annat. Jag gav allt för Porto och nu ger jag 100 procent för Inter, detta är mitt lag och familj nu”.

Har du någon idol?
“Jag tycker att människor som Sosa och Recoba har gett så mycket för detta lag. Min idol är Roberto Carlos, jag har alltid beundrat honom. Men jag måste säga att jag alltid uppskattat alla spelare oavsett roll. Längs vägen måste man dock vara sig själv, utan att tänka på andra. Jag jobbar på detta varje dag”.

Hur fick du smeknamnet Palito?
“Palito fick jag för att när jag var liten var jag väldigt smal. Min bror kunde inte uttala mitt namn så det blev Palito. Sedan började mina vänner kalla mig det, nu kallar alla mig för Palito”.

Vad tycker du om Yuto Nagatomo?
“Jag måste säga att det är kul att lära känna människor från andra länder. han är en spelare med bra kvalitet. Vi är två olika spelare, båda är snabba men vi har olika kvaliteter. Vi kommer ge allt för Inter”.

Du har hört talas om Diego Forlan?
“Ja. Han grattade mig och berättade att jag kommit till ett fantastikt lag. Han är professionell och en otrolig vän”.

Källa: fcinternews.it

Jordanos Embaye
By Jordanos Embaye