Thiago Motta: “När Etoo såldes så avslutades en vinnande cykel”

Thiago Motta: “När Etoo såldes så avslutades en vinnande cykel”
February 21, 2012 20:16
( )
SempreInter.com

“Varför ville Thiago Motta lämna Inter?” frågade sig många. Svaret kommer direkt ifrån den brasilansk-italienske mittfältaren som valde Paris och PSG för sin framtid, vilket var en smärre chock för många interisti. Därför ville Thiago klargöra saken och gör det i denna intervju med Gazzetta dello Sport.
Vilken matchen kommer det att bli emot Marseille?

“Det kommer bli en svårt match för att de står inför ett lag som mår bra, starkt fysiskt och med anfallare av hög kvalité. Men jag tror att i Inters historia så har det redan uppstått liknande situationer”.

Vad kommer att ske?

“Inter har redan i det förflutna kommer till viktiga möten när de har haft en dålig period för att sen få fram en bra match och ett gott resultat. Det kommer inte att vara enkelt, men jag tror att Inter kan klara av att göra det”.

Alltså så kan det bli en “Champions League effekt”?

“Jag hoppas det åtminstone, för att i ligan så kommer det bli svårt för dem att kvalificera sig till nästa års Champions League. Och inte bara för att Inter mår dåligt, utan även för att det finns andra lag som Milan och Juventus som gör bättre ifrån sig. Det kommer inte bli enkelt emot Marseille, men att ta sig till kvarten kan vara mycket viktigt för moralen i laget”.

Didier Deschamps säga att PSG gjorde Marseille en tjänst genom att köpa Thiago Motta. Och utan dig, så har Inter kollapsat totalt.

“Jag tror inte att det beror på att jag lämnade. Jag tror däremot att Inter har varit vana vid att spela på ett sätt som detta år inte lyckas överraska någon”.

Varför?

“Inter är mycket starka i sina kontringar och när man stänger försvaret på ett kompakt sätt för att sen göra skada på kontringarna. Enda problemet är att lagen Inter möter har en tendens att även de väntar och slår till på kontringarna, och på detta sätt på sätts laget i svårigheter”.

Fanns det några tecken på att du skulle lämna tidigare?

“Jag tror att när man sålde Samuel Eto’o så tog man verkligen bort mycket från laget för att han var en som alltid kunde göra skillnad. Självklart så har de nu återfunnit den bäste Diego Milto som när han är i form är en riktig fara och vet mycket väl vad han gör, speciellt om laget försvarar sig bra och sen förlitar sig på honom i kontringarna. Milito är ett farligt vapen, men med Eto’o så hade men en till”.

Var även detta en del av varför du beslutade att lämna för PSG?

“Delvis ja. Som jag redan har förklarat för President Massimo Moratti, min cykel hos Inter var över. För mig hade tillfället kommit för att pröva på någonting nytt för att jag behöver ständigt ny stimulans för att utvecklas och det finner jag här hos ett lag som håller på att växa, även om att skulle vinna Ligue 1 inte skulle räknas. Jag tror att när en stor spelare känner behovet av förändring för att få tillbaka motivationen så behöver man inte tänka så mycket mer, speciellt när du inser att du har kommit tillslutet på en upplevelse, även om den har varit mycket rik. Jag tror att jag har gjort rätt väl för mig och för dem”.

Bör Inter ses igenom?

“Det är svårt att ändra på Inter. Det är inte fint av de utanför att tala om deras problem. Det är inte enkelt att förändra ett lag från en dag till den andra. Det behövs tid och människor som har kapaciteten att göra det. Jag hoppas att de kommer att kunna finna en lösning så snart som möjligt”.

Så en prognos för Marseille-Inter?

“Just nu är så är de ganska lika så jag säger 50-50”.

 

Källa: fcinternews.it

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter