Ranocchia: “Pressen att spela för Inter? Jag kände den i början men jag har vant mig”

Ranocchia: “Pressen att spela för Inter? Jag kände den i början men jag har vant mig”
February 22, 2012 15:54
( )

 

Efter att ha haft en bra start hos Inter så har Andrea Ranocchia en svår period just nu. Men den italienske försvararen tittar framåt men EM i siktet. Andrea väljer att prata om sina kollegor, bland andra Sneijder och Pazzini, och känslorna som han haft med den svartblårandiga tröjan.

 

Hur kände du dig när du för första gången satte på dig Inter tröja?

“Jag visste mycket väl vad det betydde att få ha på sig den svartblårandiga tröjan, på grund av alla titlar som har blivit vunna och på grund av hur mycket de har betyder för den här föreningen. Det var verkligen emotionellt och jag kände mig på direkten som en del av gruppen”.

Finns det en press att spela och vinna med Inter?

“I början har du den men jag har vant mig. Alla matcher måste vinnas, jag håller på att ändra min inställning för att jag vill bli en vinnare”.

Inters idé är att hjälpa italienarna som du och Pazzini…

“Det är något mycket postivt. Det är viktigt för en italiensk klubb att välja italienska spelare, det ger starka signaler. Att ge förtroende till unga spelare är samma sak som att garantera sig en framtid”.
Inter har haft en svår säsong.

“Det har inte varit enkelt, men sen förbättrade vi oss men just nu är vi övertygade att vi kan lyckas med det vi vill göra”.

Under gruppspelet i Champions så hade ni problem.

“Det är sant, det var alla viktiga lag vi mötte. Emot CSKA så var det inte enkelt. Den ryska fotbollen håller på att växa för att de har investerat stora summor pengar. De har köpt stora spelare och förbättrat klubbarnas strukturer. De närmaste åren så kommer den ryska fotbollen explodera”.

Hur viktigt är det för dig att spela i Champions?

“Det är verkligen en underbar upplevelse. Du spelar ständigt emot de bästa spelarna och lagen i Europa. Du sätts på prov när du möter dem och detta hjälper dig att förbättra dig och förstå hur mycket man kan växa på en personlig nivå också”.

Hur viktigt har det varit att Sneijder stannade?

“Mycket, han är verkligen en underbar spelare. Eto’o och Wes var de viktigaste pjäserna i vårt anfall. Olyckligtvis så lämnade en av dem men vi är lyckliga att Wesley stannade för att han har verkligen varit viktig för laget”.

Källa: fcinternews.it

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter