Efter förlusten är det en inte helt missnöjd Ranieri som intervjuas av Sky:

“Vi visste att de skulle starka, de hade en stark press, men vi har inte gett upp. Vi skapade några chanser men vi lyckades inte utnyttja dem. Den här matchen är som en bild av den period vi befinner oss i just nu. Men den här utmaningen slutar inte här, det är fortfarande 90 minuter kvar och med en full arena är allt möjligt.”

“Zarate? Det är svårt att prata med facit i hand, laget gjorde bra ifrån sig, med 4-4-1-1 hade vi inga svårigheter och sedan kom målet i 93:e som förstörde alltihop. Milito var inte 100 procent. Jag valde dessa spelare eftersom de kunde ge mig bäst garantier, för att skapa press och för att försvara. Vi saknar lite tur. Julio behövde inte göra några stora räddningar då Marseille knappt hade några skott på mål. Sådan är fotbollen. Ikväll gjorde vi det bra, vi skapade lite mer än dem. Man kan bli lurad av resultatet eftersom vi inte förtjänade den här förlusten. Alla gjorde uppoffringar för laget och det är synd att vi inte kan göra mål trots alla chanserna. Laget var balanserat ikväll.”

“Formationen? Balansen är beroende av hur mycket man arbetar tillsammans. Ikväll var det en bra balans. Från match till match gör vi en bedömning av motståndet och därefter får vi se. Vi lämnade kanterna för att locka dem framåt. Vi visste att vi skulle styrt dem mer till höger där deras anfall var långsammare. Jag visste att Didier Deschamps skulle ställa Diarra framför försvaret utan att röra sig och jag visst att Marseille skulle trycka på mer på deras högerkant. Jag förväntade mig också att vi skulle göra mål, så det är extremt irriterande att förlora i den 93:e minuten.”

“Jag är nöjd med grabbarnas prestation. I returen kommer vi att anfalla, med tålamod. Forlan? Mellan 6,5 och 7, han gjorde en bra insats. Även Sneijder spelade uppoffrande, men om vi vill spela på den här nivån måste man offra allt.”

Lite senare intervjuas han av Premium Calcio:

“Lägsta betyg? Jag tycker det var en bra match och bara ett skämt till avslutning hindrar oss från att prata om att Inter hade fler målchanser. Vi spelade med vilja, skapade mycket och släpper in ett mål i 93:e efter att Julio Cesar inte behövt göra några stora räddningar. Ett fullsatt San Siro som hejar på oss kommer att hjälpa oss.”

“Sneijder, Forlán och Zarate spelade bra och de spelade för att överraska med sin skicklighet och de presterade bra. Om bara en av dessa målchanser blivit mål hade tongångarna varit mer positiva.”

Om problemet med målskyttet:

“Vi vet, och vi vet att vi måste arbeta mer.”

Om Diego Milito som han lät värma upp utan att bytas in honom:

“Jag lät honom värma upp för att se till att han var redo, men matchen ändrade karaktär.”

Om returen:

“Först är det Napoli, vi tar en match i taget, som spelade mycket bra.”

Om Sneijder:

“Idag lät gjorde han mig nöjd med sitt arbete. Men det är klart att från en spelare som honom förväntar man sig stora saker. Men det fungerade och det är ett bra resultat.”

Källa: fcinternews.it