Palombo: “Inter måste skapa sin egen lycka”

February 26, 2012 00:46
( )

Inför matchen Napoli-Inter, var Angelo Palmbo gäst i programmet “A tu per tu”, Inter Channels program som presenterar Nerazzurri-spelarna.

Är alla redo för den här resan till Napoli?

“Jag skule säga så. Det är verkligen inte den bästa perioden för oss, men vi är redeo. Napoli gör det mycket bra nu mot topplagen, så det kommer vara mycket svårt för Inter.”

När en spelare förlorar en match, vill han omedelbart återvända till planen för att revanchera?

“Fotbollen är bra för just detta. Vi är mycket välbetalda proffs, men vi har också möjligheten att omedelbart ställa allt till rätta efter en förlust. Det är inte lätt att komma över en besvikelse, eftersom, bortom det arbete som vi kan göra, så är vi spelare av kött och blod, likt alla andra. Så ibland blir besvikelsen kvar inom en och kan påverka en i senare matcher. Men Inter har styrkan att komma tillbaka och jag tror Napoli kan vara en bra test för oss.”

Claudio Ranieri har sagt att stora matcherna tillför en ytterligare stimulans. Mot Marseille, så gjorde Inter det bra, sedan kom den grymma avslutningen.

“Enligt min mening så spelade Inter mycket bra. Marseille kom efter 15 obesegrade matcher i rad, och även Deschamps själv, sa att ett rättvist resultat skulle vara oavgjort, och kanske förtjänade Inter något mer. På papper så kan dessa matcher motivera en mer. Vi måste komma förbi denna situation som är allt annat än bra. Vi har redan förlorat för många poäng och vi vill inte förlora fler.”

Du var inte där, men den första matchen mot Napoli den här säsongen präglades av några domarmisstag, precis som det hände i den Italienska cupen, där en straffspark delades ut och en annan nekades, vilket gör skillnaden.

“Naturligtvis finns det matcher som lämnar sina spår, som kan vara domarmisstag eller en tvist med en motståndare. Det är ett spår, men en det positiva i detta är att när du ställs mot laget igen är att du ger allt och mer för att komma över det till 100%. Jag tror att i stunder som denna, så måster Inter tänka match för match, oavsett motståndare.”

Det kommer vara många ex Sampdoria-spelare i Napoli v Inter.

“Jag är glad att se dom igen, men mest av allt är att jag är glad för deras karriär som de har. Maggio och Compagnaro, eftersom de spelade med mig i Genoa, men även för många andra vänner som njuter av en underbar karriär.

Hur känner sig Angelo Palombo i Inter?

“Mycket bra. Egentligen så har de berättat att jag redan börat gå de lite på nerverna(ler), men på ett bra sätt. Jag gillar att skämta en hel del. Jag måste tacka hela gruppen, klubben, presidenten och tränaren som fått mig att känna mig som hemma direkt.”

Behöver Inter lite tur för att börja vinna igen?

“Vi får inte tänka på det sättet, eftersom i min mening, så skapar du din egen lycka och otur i livet. Vi måste skapa vår egen lycka, och vi kan inte fixera oss på saker som går dåligt och att vi har otur. Detta vet jag eftersom jag har varit i en sådan situation tidigare. Vi behöver bara koncentera oss på att spela. Det är grundläggande för en spelare att ha huvudet högt. Det gäller för idrottsmän i allmänhet. Så innan allt annat så måste vi hitta viss lugn igen. Det här laget har inte brist på bra spelare, så vi behöver inte något annat.”

Källa: inter.it 

By Kujtim Spahija