Lucas: “Har två mål, först OS, sedan Inter”

<!--:sv-->Lucas: “Har två mål, först OS, sedan Inter”<!--:-->
March 2, 2012 10:02
( )

Spelaren som Moratti drömmer om och är förälskad i, Lucas Rodrigues Moura da Silva, öppnar nu upp för en flytt till Inter:

“Jag har två mål: OS i London med Brasilien och sedan Inter” säger han.

Massimo Moratti noterar och Lucas är redo att packa. Den begåvade brasilianaren har nått en tyst överenskommelse med sin klubb Sao Paulo. Tillsammans kommer de gå framåt till slutet av säsongen och sedan, bomb, helt fri.

“Inter,” efter hjälp av Hernanes för översättning,” är en av de viktigaste klubbarna i världen. I Interströjan spelade även Ronaldo, fenomenet, och det säger allt. Jag gillar idén att komma in i en “familj” där det finns stora mästare som Julio Cesar, Lucio och Maicon. Alla stora män som jag haft äran att träffa och burit samma tröja, det i Seleçao.”

I Brasilien så är det många som betraktar honom som bättre, eller åtminstone mer avgörande än “fenomenet” Neymar:

“Vissa människor jämför mig med Kaka. Men Ricky är en stjärna i fotbollens värld, medan jag bara är en ung kille som försöker vinna något viktigt. På tal om det, årets Inter har inte fått något bra resultat eller hur? Men nyligen vann de Champions League, ligan och italienska cupen, en klubb som charmat alla, även i Brasilien.”

I jeans ser han ännu mer pojkaktigt. Lucas är en mästare i miniatyr med sina nitton år, 1.72 meter lång och knappa 65 kilon. En kombination av ett geni och snabbhet, det som krävs för att lyckas i den italienska ligan. Kritikerna säger att han bör göra fler mål:

Det är sant, jag måste vara kylig under mina sista meter”.

Han är ung och han kommer lära sig.

Källa: Gazzetta dello Sport 

By Kujtim Spahija