Paolillo: “Stort beröm till Stramaccioni”

Paolillo: “Stort beröm till Stramaccioni”-->
March 3, 2012 22:29
( )

En person som inte ville missa den här eftermiddagens derby på Centro Sportivo Vismara i Milano var Inters verkställande direktör Ernesto Paolillo, som alltid haft ett gott öga till Inters ungdomsakademi. Detta är vad han hade att säga efter att Inters primavera vunnit med 2-0 på bortaplan:

“Grabbarna gick ut på plan idag fulla av övertygelse, säkra på sin förmåga och utan mindervärdeskomplex trots att Milan ställde upp med några ‘stora’ namn. Vi tog inga risker och producerade massvis med bra fotboll. Jag måste berömma Stramaccioni för hur han förbereder sitt lag och sättet han får dem att spela.”

“Ett exempel på tränarens lysande arbete är Bessa och den märkbara förbättring han gjort. Vi har alltid känt till att spelaren hade talang men aldrig tidigare under säsongen har han lagt ner så mycket arbete för resten av laget. Så vi måste ge stort beröm till tränaren för hur han skapat en nära sammansvetsad grupp. Det är underbart att se.”

Paolillo pratade sedan om NextGen Series, en tävling som Inter bestämde sig för att delta i trots en allmän skepsis. Inter har nu nått semifinal:

“I vår första match fick vi betala för att vi var exalterade över att tillfället och att vi var oerfarna, men laget lärde sig från det och det inspirerade dem att vilja visa vad de går för. Sedan fick vi se laget prestera i kvartsfinalen borta mot Sporting, som hade stöd av 8000 fans, vilket gav oss en stor seger. Det visar hur nyttig den här tävlingen är. Den ger möjlighet att möta lag och spelare med annan bakgrund och den hjälper ungdomar att utvecklas. Vi kommer att åka till London för att göra vårt bästa.”

Källa: inter.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter