Ranieri på dagens presskonferens: “Vi behöver vinna”

<!--:sv-->Ranieri på dagens presskonferens: “Vi behöver vinna”<!--:-->
March 3, 2012 15:09
( )

Catania är ett löpstarkt lag. Hur ser du på morgondagens match?

“För att vinna måste vi göra mål, något som vi på sistone inte lyckats göra. Catania är ett lag i medgång, de spelar bra och har ett lag med många bra spelare så vi måste vara väldigt vaksamma.”

Under de senaste matcherna har du försökt med många olika formationer. Vad händer nu?

“Jag förstår att det diskuteras men jag tror inte att det var 4-4-2 uppställningen som gjorde att vi kunde vinna sju matcher i rad eftersom det var en dold 4-4-2 där vi använde Coutinho eller Alvarez, some egentligen inte är yttrar. Vi går alltid ut för att spela, även mot Napoli där vi kunde nått ett oavgjort resultat och likadant i Marseille. Vi måste hitta våra rätta platser.”

Och Wesley Sneijder?

“Han måste spela bakom de två anfallarna och det är hans roll. Vi måste låta honom vara fri att spela sin fotboll.”

Har Sneijder blivit ett problem?

“Nej, att säga att Sneijder är ett problem är inte korrekt. Wesley har inte haft något bra år, hittills, och därför måste han hanteras på ett annat sätt.”

Omklädningsrummet har uttalat sig och sagt sig vara på din sida:

“Det är grundläggande eftersom problemen övervinns tillsammans. Det fanns problem innan för annars hade jag inte kommit till Inter men vi är angelägna om att vända situationen. Det är viktigt att vi står enade tillsammans. Ni har sett hur klubben funnits där för alla, även för mig och även fansen har funnits där för oss, ända till den 89:e minuten mot Bologna. De måste stå upp och stötta oss eftersom morgondagens match är mycket, mycket viktig.”

Förlitar du dig på de äldre spelarna i känsliga tider som dessa?

“Jag tar alltid ut de jag tror jag kan göra skillnad. Det här året har Inter elva segrar och elva förluster och några av de senaste förtjänade vi inte. När jag och de andra tränarna träffas pratar vi om det och även vi olyckliga men vi måste veta hur man svarar med stolthet, beslutsamhet och håller huvudet kallt. Det kanske är rätt att sätta in friska krafter men också spelare som kan spela i sådana situationer.”

Är spelarna i form mentalt?

“Oturen påverkar, när man inte lyckas med någonting. Det är av den anledningen jag säger att vi behöver stöd ända till slutet i morgon. Den här situationen kräver att vi håller huvudet kallt.”

Forlan är där Milito var för några månader sedan, kommer han kunna ta sig tillbaka när som helst?

“Ja, eftersom jag ser viljan att förändra situationen hos Forlan, som det var för Miltio för ett tag sedan.”

Tre orsaker till varför Inter inte kan göra mål längre?

“Bristen på beslutsamhet som vi ibland har, den biten av otur som följer med varje säsong och ett lugn som vi måste hitta för att vara starkare när allt händer. Allt är inte bra men om man analyserar matcherna vi spelat så har vi alltid varit farliga i straffområdet.”

Har du hittat på någon ny metod för att få igång laget?

“Vi har försökt allt men det fungerar inte. Endast genom att framhärda kommer vi att ta oss ur detta, jag har inte gett upp och jag vill inte att grabbarna ska göra det heller. Vi måste ges frihet och publiken måste vara förstående och stöttande.”

Efter fem förluster: förlitar du dig mer på enskilda spelare och mindre på laget?

“Jag tror på laget, men det som räknas är en vinst i morgon som om det vore den sista matchen, inte för mig utan som ett tankesätt: det är en final. Vi har ett problem, inte att lösa utan att övervinna.”

Du går in i morgondagens match som om den vore en final. Är du rädd för att få gå?

“Jag ser det inte som en sista utväg, jag har fullt förtroende från klubben. Jag är fast besluten att göra bra ifrån mig, jag vill att truppen ska släppa tankarna på detta. Jag känner mig inte som ett föremål för granskning eftersom jag utstått mycket hårdare kritik än detta, vi står med ryggen mot väggen. Jag är positiv som tidigare.”

Stankovic, vad är det med honom?`Varför är han inte uttagen?

“Han har inte sett bra ut på träning, han hade en del problem och jag föredrog att låta honom vila. Inte uttagen för att han klagat? Kanske var det bara för att han klagade i Neapel… Hur som helst är det fel eftersom det alltid är likadant när jag sagt åt honom att han ska ut, men han har inte spelat mycket och för honom är det är inte vanligt.”

Hur skulle en seger påverka inför Champions League? Kommer vi att få se mer offensiv vilja i det här laget?

“Vi behöver vinna, när det går bra är moralen hög och den fattas när man inte lyckas. Jag har aldrig sett ett uppgivet Inter, oavsett vad som sägs. Jag måste hitta den bästa formationen för laget men hittills har jag spelat med två anfallare och en offensiv mittfältare vilket visat att vi haft för avsikt att spela offensivt, även i Marseille gick vi in för att spela så. Problemet just nu är målskyttet och vi måste vara mycket vaksamma i defensiven.”

Var saknas det mest: mentalt, fysiskt eller kvalitétsmässigt?

“Det saknas mentalt för när vi vann såg vi att det fanns bra fysik och kvalitét. Nu springer vi, vi har viljan men springer inte med tillräcklig frenesi för att få någonting gjort.”

Nagatomo? Hur mår han?

“Han var lite sliten efter resan till Japan och tillbaka men att han skulle ha problem med vaden stämmer inte.”

Vad betydde mötet med Moratti under veckan?

“Det har varit en praxis att vi ska mötas och prata en gång i veckan. Låt oss säga att jag hade ett normalt samtal med presidenten. Det finns förtroende.”

Hur ser du på bråket mellan Juventus och Milan?

“Det är italiensk fotboll och jag kommer inte att ändra min åsikt. Om klubbarna har ett band mellan sig sedan långe tillbaka Jag vet ingenting om det för när jag var i Juventus hade de en annan ledning.”

Juan är uttagen i truppen:

“Det är en belöning, han har tränat bra och därför belönas han. Han är ännu inte redo men jag ville belöna honom när vi är på hemmaplan.”

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter