GdS & CdS: “Konflikt mellan Ranieri och Stankovic den verkliga orsaken till petningen?”

<!--:sv-->GdS & CdS: “Konflikt mellan Ranieri och Stankovic den verkliga orsaken till petningen?”<!--:-->
March 4, 2012 11:13
( )

Att Dejan Stankovic inte är uttagen i truppen mot Catania har satt igång spekulationerna i italienska tidningar och det ifrågasätts om det verkligen är skadeproblem som är orsaken till serbens frånvaro.

I matchen mot Napoli valde tränare Ranieri att byta ut Stankovic i matchens 66:e minut och ersatte honom med Andrea Poli. Att Deki var missnöjd var uppenbart och i både La Gazzetta dello Sport och Il Corriere dello Sport undrar man om den verkliga orsaken till mittfältaren inte tagits ut är en konflikt med Ranieri.

Ranieri fick under gårdagens presskonferens en fråga där journalisten undrade vad Dekis frånvaro berodde på och Ranieri svarade:

“Stankovic har haft lite problem och har inte varit i topp på träningarna så jag föredrog att låta honom vila. Om det är på grund av hans reaktion när han blev utbytt mot Napoli? Om det vore så väl att det berodde på det… Hur som helst, det är ju inte så att jag alltid byter ut honom. Han har spelat så lite så han kan inte känna att han alltid är den som byts ut.”

Enligt statistiken har Ranieri rätt: tre gånger på sjutton matcher har Stankovic blivit utbytt men bara två gånger av Ranieri. Inbytt har han blivit vid fem tillfällen.

Tidningarna är dock skeptiska till Ranieris förklaring och uppger att det finns uppgifter om att det två ska ha haft en konfrontation och att Ranieris val att låta Deki stå över matchen mot Catania “bekräftar” detta. Tidningarna tror att det detta kan innebära att Stankovic och Inter vid säsongens slut kommer att gå skilda vägar och att Stankovic istället avslutar sin karriär i MLS, Ryssland eller Saudiarabien.

Källa: fcinternews.it

 

 

By Olof Svensson