Jacobelli till Cambiasso: “Gråt inte, det är andra än du som får klubben Inter att gråta”

March 5, 2012 22:16
( )

Xavier Jacobelli är en italiensk journalist som bland annat skriver en blogg på ilcapuluogo.it och som många andra interisti reagerade han mycket starkt på det som hände på San Siro när legenden Esteban Cambiasso byttes ut i andra halvlek. På sin blogg publicerade han därför detta brev till Cambiasso för att visa sitt stöd:

“Käre Cambiasso, ursäkta att jag stör. Jag har inte glädjen att känna dig personligen, men som ett fotbollsfan beundrar jag din karriär och för ditt sätt att vara den mästare du är. Därför blev jag, när San Siro i söndags kväll efter 16 minuter av den andra halvleken av Inter-Catania välkomnade ditt byte med visslingar och hånskratt, nästan lika besviken som du och de fans som inte förrått dig.”

“Det är en sak att vara ur form, och under denna period är du tyvärr det, men det kan hända vem som helst. Till och med dem som var med och vann trippeln. Det är en annan sak att göra Cambiasso till en syndabock för den kris som ett lag under ombyggnad går igenom, som om han vore en spetälsk, som om han vore ensamt ansvarig för en katastrof som inte alls är föräldralös utan i själva verket har flera fäder.”

“Käre Cambiasso, det är inte som att det är du som sålt Balotelli, Eto’o, Thiago Motta. Det är inte som att det är du bytt tränare fyra gånger mellan juli 2010 och september 2011 efter att Mourinho lämnat. Det är inte som att det var du som jagade bort Oriali. Det är inte som att du är den som vill plocka in Villas-Boas efter fiaskot i Chelsea. Rotationen av uppställningar och formationer som konstant förändrats under den senaste tiden och velandet med Sneijder: vad av detta är Cambiassos fel?

“Jag förstår att man jagar de gamla Interspelarna för att de ska pensionera sig. Men du, käre Cambiasso är bara 31 år gammal. Du är en av Morattis, eller snarare Orialis bästa affärer då du kom från Real helt gratis. Du har kommit upp i 238 matcher och 33 mål i Intertröjan, du har vunnit fem scudetti, 4 italienska cuper, 4 italienska supercuper, en Champions League och ett VM för klubblag. För övrigt bör det sägas att de som visslar och får Cambiasso att till och med gråta, har gjort sig skyldiga till grov otacksamhet och kort minne. De brydde sig inte om honom eller gav svar på hur man skulle göra det bättre. Gråt inte, det är andra än du som får klubben Inter att gråta.”

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson