Forlan: “Matchen mot Chievo viktig inför Champions League”

<!--:sv-->Forlan: “Matchen mot Chievo viktig inför Champions League”<!--:-->
March 6, 2012 21:00
( )

Diego Forlan pratade med Mediasets Marco Barzaghi om Inters kommande match i Serie A mot Chievo på Stadio Marcantonio Bentegodi i Verona, en kvällsmatch på fredagen den 9:e mars.

Vad tänkte du härom kvällen när bollen gick i mål mot Catania?

“Att göra mål, för en anfallare, är den bästa känslan du kan få och i det här fallet hade jag väntat länge under vad som har varit ett ganska svårt år på grund av min skada och på grund av att laget haft det motigt. Det var en tuff match, vi var fast beslutna att göra allt vi kunde  i andra halvlek för att kvittera och kanske även vinna. I slutändan lyckades vi inte riktigt.”

Så målet var befriande för dig…

“Lite var det så, ja. Men jag kunde inte njuta av det helt och fullt eftersom vi då fortfarande låg under och vi var tvungna att plocka upp bollen direkt och jaga en kvittering.”

Förväntade du dig att det skulle bli en så tuff start när du kom till Inter?

“Så här svårt, nej. Men det är inte första gången i min karriär som jag har varit i ett lag som går igenom perioder som denna. Jag har spelat för olika klubbar och det har alltid funnits bra perioder och mindre bra perioder. Spelarna måste veta hur man tar sig ur situationer som den här: man måste arbeta tålmodigt och i den här gruppen har vi kvaliteten som behövs för att förändra saker.”

Vi såg att du tränade två gånger om dagen ibland för att komma i form. Känner du att du har något att återgälda med tanke på att du bär tröja nummer 9?

“Lite känns det som att jag har något att återgälda. Men jag är på väg tillbaka nu, jag har spelat några matcher i följd och det känns bra. Förhoppningsvis kommer jag kunna fortsätta så: spela och göra mål för att vinna matcherna som vi är så fast beslutna att vinna.”

Skulle ditt mål härom kvällen kunna marker början på något nytt för Inter också?

“Inte bara målet utan hela den andra halvleken. Laget var i ett utsatt läge, även med tanke på stämningen på arenan, trots att vi inlett bra under de första 15 minuterna. Vi fann mod och stolthet efter många matcher då saker inte gått vår väg, vi vände på saker och ting och var nära att vinna matchen. Jag tror att den perioden kan vara nyckeln.”

Flera av dina lagkamrater har förklarat att er stolthet skakades till liv av Julio Cesars halvtidssnack…

“Han höll ett fantastiskt tal inför oss alla: det finns spelare här som har spenderat många år i Inter, både bättre och sämre stunder än nu. Han sa det alla erfarna spelare i omklädningsrummet tänkte just då.”

Vad tänkte du om buropen när Esteban Cambiasso byttes ut? Var det kanske lite otacksamt efter allt han gjort för Inter…

“Som spelare kan man inte lyssna för mycket på vad människor säger. Man har sådana stunder i fotbollen och buropen var inte bara riktade mot honom utan även mot mig och de andra spelarna. Det är normalt när man går genom en dålig period och man inte är nöjd med hur laget spelar. Människor kommer till arenan för att se sitt lag vinna och om de vill bua för att de inte är nöjda är det deras rättighet. Vi måste fortsätta arbeta på samma sätt som vi gjort hela tiden och bli bättre för vi har haft en lång period utan att vinna en match. Erfarenheten som han och andra lagkamrater har kommer att göra att han arbetar ännu hårdare för att hjälpa laget vinna de kommande matcherna.”

På fredag möter ni Chievo och sedan måste ni vända på 1-0 resultatet från det första mötet i Champions League mot Marseille.

“Innan Champions League har vi Chievomatchen. Vi måste åka dit och vi vet att det kommer bli en tuff match. Så först måste vi försöka göra bra ifrån oss på fredag i Verona eftersom det skulle kunna hjälpa till att höja vårt självförtroende innan matchen mot Marseille.”

Är du övertygad om att Inter kan vända på resultatet i Champions League?

“Ja. Varje gång jag spelar är jag övertygad om att vi kan vinna. Sedan kan man givetvis få alla möjliga resultat men målet är alltid att vinna. Vi vet att de är ett bra lag och de har en ledning med ett mål från den första matchen. Vi måste vara försiktiga eftersom de är ett farligt lag. Vi måste göra bättre ifrån oss och mer för att vinna.”

Vad har du för förväntningar på framtiden?

“Jag har två år här och jag är väldigt nöjd i Inter. Låt oss nu avsluta säsongen på ett bra sätt och börja vinna igen så snabbt som möjligt.”

Källa: inter.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter