9 Mars: “Varför vi är bröder i världen”

9 Mars: “Varför vi är bröder i världen”-->
<!--:sv-->9 Mars: “Varför vi är bröder i världen”<!--:-->
March 9, 2012 18:51
( )
SempreInter.com

“Vilka var vi? I början var vi en grupp män, klädda i svart och vitt, italienare och några schweizare. På den tiden var schweizare utlänningar, eller snarare invandrare, och Milano kunde erbjuda de en framtid. Vi pratade om fotboll som vi fortfarande gör. Ac Milan existerade precis som idag, men vi skulle inte ha något med de att göra. Den kvällen, 9 mars, 1908, möttes vi upp för en middag på en restaurang nära katedralen. Muggiani, konstnären, var där och han visade oss emblemet. Emblemet var svart, blå och guldig.

Vi tänkte att vi kunde spela fotboll, engelsk fotboll: och då vi inte var alla italienare, så vi bestämde vi för att kalla oss Internazionale. “Bröder i Världen” skrev vi.

Året därpå vann vi den första av våra 18 ligamästerskap. Sedan dess har vi nått de högsta topparna i Europa och i världen.

Vilka är vi? Samma människor,om vi tänker på det. Vi har stor tro för våra mästare, som har hämtat så många utmärkelser till vår troférum, men mycket har förändrats under åren. Nu talar vi massor av olika språk och är i kontakt med tiotals miljoner fans över hela världen, men vi har hållit på den handmålade märket trots alla motgångar.

Nu när så många generationer her levt genom två världskrig med oss, genom en stolthet av så många segrar liksom resultatlösa år. Nu när vi levt genom en diktatur som tvingat oss att kallas Ambrosiana, att vi har tagit oss till en ny republik, i en ombyggt Milano och genom ’68 aldrig tappat tron på fotboll. Nu i 2012, kan vi tacka dem, de grundande medlemmarna som förutsåg vad vi skulle bli. Nu när 10.000 barn i hela världen bär vår tröja i Inter Campus namn, som vi försöker ge dem tillbaka deras leende på dammiga platser för övergivna barn.

104 år idag. De har inte varit lätta. Vi har tagit modiga ställningstagande till fördel för sunt förnuft. Vi är ärliga och framåtblickande. Vi började med att leva ett äventyr, för att göra Inter stora, då som nu.

Det har varit många namn längs vägen. Spelare, tränare direktörer, presidenter. Moratti familjen, kanske ett namn framför allt under vår 104 tid. Och fansen, så många av de, vääldigt många spridda över hela världen, en återspegling av de tider under 2012, med olika språk, raser, religioner och traditioner, men alla förenade av en gemensam tro. Svart, blått vid kanten av natten, med stänk av guld. Och allt började den kvällen den 9 mars 1908.

18 ligatitlar, 7 italienska cupen, 5 italienska supercupen, 3 Uefa cupen, 3 Champions League, 2 Intercontinental cuper, 1 VM för klubblag. Idag, mer än någonsin: Forza Inter.” 

By Kujtim Spahija
Close

Subscribe

to our newsletter