Moratti:”Om jag fortfarande vill vara Inters president? Det beror på andra”

March 11, 2012 14:39
( )

Inters president Massimo Moratti intervjuades av Rai Sport:

Presidenten, i Verona var det en bra födelsedag för Inter, 2-0 på en svår plan.

“Det var en bra födelsedag, framför allt då Chievos plan är tradionellt svårt att plocka poäng på, men för alla lag, och inte bara för Inter. Så det var en fin seger, även om framgången kom i slutet, men hade vi inte missat den tidiga straffen, så skulle vi varit mindre oroliga”

Men det var ett bra Inter, särskilt under den första halvleken, en viktig prestation inför returmötet mot Marseille.

“Ja, vi spelade bra i den första halvleken med självförtroende i den andra halvleken, så jag hoppas att detta bådar oss gott för matchen mot Marseille.”

Inter behöver 1-0 för att minst gå till förlänging, så det kommer ta mycket på huvudet.

“Ja, men det viktiga är att vi vinner, på ett eller annat sätt. Det viktiga är att slutresultatet blir positivt. Jag antar att spelarna känner en hel del inför denna match,men på ett positivt sätt.”

Tycker du inte att de tio spelarna som vunnit Champions League, att man ska kräva lite mer och att de ska bevisa vem de är?

“De vet mycket väl att att de vill bevisa med stolthet vilka de är. De är mycket älskade av Interfansen, och självklart finns det stunder då man är i bättre eller sämre form.Vad gäller de som vill hitta problemet, så leder detta till att behandla vissa spelare sämre än de förtjänar att bli. Jag kan tänka mig att de har hunger, stolthet och talang för att kunna göra det bättre.”

“Jag vet inte varför det finns så mycket kritik, men i historien av italiensk fotboll, som vi alla känner till, så har Inter aldrig varit den mest älskade klubben. Vi har aldrig varit medians favorit, men detta kommer inte orsaka problem för oss”

Blir du arg över det här?

“Nej, man blir arg när man läser det, men går fort över.”

Presidenten, du talar om ett projekt för framtiden, men ibland undrar man om Massimo Moratti fortfarande vill vara president för Inter?

“Väl, men mer än någonting annat måste vi förstå om andra vill att jag ska stanna…eftersom det är en annan sak.” 

By Kujtim Spahija
Close

Subscribe

to our newsletter