Atalantas tränare: “Inter har haft otur”

<!--:sv-->Atalantas tränare: “Inter har haft otur”<!--:-->
March 17, 2012 16:02
( )

Atalantas Stefano Colantuono höll under eftermiddagen en presskonferens inför morgondagens möte med Inter på Giuseppe Meazza:

Hur ser situationen ut för de skadade spelarna?

“Denis är inte med. Jag vill inte riskera honom på grund av hans problem. Även Peluso är borta på grund av att han har feber. Stendardo och Tiribocchi kommer troligtvis hinna bli friska. Raimondi har återhämtat sig och är uttagen.”

Har du någonsin varit med om att förbereda dig inför en match med så många skadade spelare?

“Jag upprepar, jag vill inte gnälla över frånvarande spelare.”

Är detta den bästa tiden att möta Inter?

“Absolut inte. De har haft otur i sina senaste matcher och glöm inte att de för inte alltför länge sedan var det bästa laget i Europa. Tur har varit den avgörande faktorn för deras säsong. De har en grupp spelare som gett så mycket under de senaste åren. Enligt mig är det en grupp med exceptionella moraliska värderingar. Under dessa omständigheter tar de fram sitt allra bästa och kommer att bli mycket svåra att hantera.”

Minns du dina tidigare besök på San Siro?

“Jag har spelat på San Siro med Atalanta men aldrig med Palermo och jag minns att vi gjorde bra ifrån oss trots att vi förlorade. Att ta poäng skulle vara avgörande för vår position i tabellen. Statistiken säger inte ett dugg. Vi måste uppnå frälsning snabbt.”

För Gabbadini skulle detta kunna vara ett viktigt skede..

“Jag kan inte svara på den frågan eftersom jag ännu inte bestämt vem som ska spela. Vi är i en viktig fas av ligan nu och måste tänka på Atalantas bästa.”

Hur är lagets form, bortsett från de skadade spelarna?

“Vi befinner oss i en bra period och vi får inte glömma allt bra vi åstadkommit hittills. Jag kan inte göra annat än att berömma mitt lag. När det gäller kontinuiteten har mina killar varit exceptionella.”

I morgon, med tanke på att vi kommer få se några ungdomar, har ni mer motivation.

“Vi måste motiveras att ignorera. Ingen bör någonsin känna sig utanför. Vår styrka har alltid visat sig i svåra situationer. ‘Tröjan är alltid svettig’ är vår slogan.”

Källa: fcinter1908.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter