Orlandoni: “Vi är Inter och det får vi inte glömma”

<!--:sv-->Orlandoni: “Vi är Inter och det får vi inte glömma”<!--:-->
March 17, 2012 22:00
( )

“De senaste åren har vi alltid varit inblandade ända till slutet, vi har haft en lång period av segrar och något liknande har nästan aldrig hänt i Italien. Självklart är det ledsamt att vara ute ur alla tävlingar men vi har fortfarande en liga kvar att avsluta och det vill vi göra på bästa sätt.” Detta säger Paolo Orlandoni i programmet A Tu per Tu som sänds på Inter Channel.

“Målet att nå tredjeplatsen är inte så långt borta och oavsett vilket bör vi inte känna någon ånger för att vi inte försökt, för även om vi gjort några misstag i några matcher så kan vi göra ännu mer.”

“Vi måste tacka fansen som hela tiden har stöttat oss, och som under den här säsongen aldrig givit upp, trots negativa resultat som varit svårsmälta. Vi ger inte upp någonting, i första hand för president Moratti som alltid givit allt som ledare och som supporter och i andra hand för oss alla. Vi är en stabil grupp, en bra grupp och även om det här året inte gått som det skulle kan vi inte kasta bort allt, framför allt inte vårt rykte. Vi är Inter och det får vi inte glömma. Vi är fortfarande ett bra lag. Vi måste försöka avsluta med att ta så många poäng som möjligt. Det blir inte lätt men vi måste försöka och varje match blir som en final. Det här laget kan fortfarande ge en, i det här fallet, liten tillfredställelse.”

Orlandoni pratade sedan om morgondagens match mot Atalanta: “Det kommer att bli en tuff match, de är i form och spelar tufft med en tränare som vet hur man formar laget på bästa sätt, men vi kommer inte dra oss tillbaka.”

Inters tredjemålvakt avslutar med att prata om sin egen framtid: “Viljan att spela finns ännu men jag saknar kanske lite ålder. Jag tror att detta blir min sista säsong som spelare, med detta sagt hoppas jag forfarande att vi kan ses på den första dagen av försäsongsträningen eftersom det skulle innebära att jag fortfarande är en del av den här familjen även om min ålder skulle tvinga mig att ha en annan roll. Jag skulle vilja bidra med min erfarenhet för att hjälpa någon annan målvakt att utvecklas. Vi får se.”

Källa: inter.it 

By Olof Svensson