Ranieri: “En säsong fylld av motgångar men vi är fortsatt målinriktade”

<!--:sv-->Ranieri: “En säsong fylld av motgångar men vi är fortsatt målinriktade”<!--:-->
March 17, 2012 13:52
( )

I morgon klockan 15.00 möts Inter och Atalanta i den 28:e omgången av Serie A. På Appiano höll idag Inters tränare Claudio Ranieri en presskonferens:

“Champions League ligger bakom oss nu och vi försöker se ljuspunkterna. Bortsett från att vi blev utslagna kommer vi nu från två raka segrar. Vi måste nu fokusera oss på Atalanta, ett mycket bra lag som gör en väldigt bra säsong. Vi måste spela vårt spel med samma karaktär som alltid.”

“Vi vet att det är en säsong fylld av motgångar, men vi är fortsatt målinriktade med vetskap om svårigheterna. Forlan? Det är en kille av guld. Det var ingenting, han var bara lite upprörd. Ranocchia återhämtar sig men är inte hundra procent.”

Om tredjeplatsen och framtiden:

“Min framtid är Atalanta och jag tänker bara på den matchen. Vi kan inte titta på de andra lagen utan enbart på oss själva. Det är en galen liga sedan får vi se vart vi hamnar i mitten av maj.”

“De insläppta målen? Våra fel är förlåtliga men vi får alltid betala för dem. I Europa har vi gjort för få mål i år men det är just här som vi ser en känsla av förnekelse hos alla.”

Mourinhos uttalande:

“De gladde mig väldigt mycket.”

“Forlans position är inte ett problem. Jag tänker spela 4-4-2, vilka som spelar får vi se.”

“Vid den här tidpunkten är vi bara intresserade av att göra bra ifrån oss, sedan får vi se om det blir Champions eller Europa League..”

“För enkelt att kalla det ett år fullt av motgångar? Du är kritikern, jag gör analysen och ger ett svar till presidenten.”

“Atalanta ligger bara en poäng bakom oss om vi bortser från deras minuspoäng. De är bra på att stänga ytor och kontringar. De gjorde fyramål mot Roma och vi såg hur de spelade mot oss i det första mötet. De kommer att vara en ointaglig fästning. Vi måste spela med beslutsamhet och hjärna. Jag förväntar mig ett Atalanta som försöker stå emot på mittfältet, men vi kommer att vara redo.”

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson