Oriali svarar: “Bättre om Branca bekymrade sig över att lösa de problem han bidragit till att skapa”

<!--:sv-->Oriali svarar: “Bättre om Branca bekymrade sig över att lösa de problem han bidragit till att skapa”<!--:-->
March 18, 2012 22:09
( )

Marco Branca gick till attack, Gabriele Oriali svarar. Den tidigare Interdirektören ger Inter nuvarande tekniska direktör svar i hårda ordalag på Premium Calcio:

“Det vore bättre om Branca bekymrade sig över att lösa de problem han bidragit till att skapa. När han säger att jag inte var involverad i transfers har han kort minne eftersom vi genomförde förhandlingarna tillsammans.”

“Han sade att han arbetar för framtiden och det oroar mig. Hoppas det är för ett annat lag.”

“Branca, med alla de problem Inter har, som han bidragit till att skapa, borde fundera på dessa istället för att prata om mig och att jag som ett fan har uttryckt kritik mot laget. Jag vet inte varför han kommer med dessa påståenden eftersom han vet att vi genomförde många förhandlingar tillsammans innan försäljningen av Ibrahimovic till Barcelona som genomfördes av presidenten, även den mycket bra. Men han nämner inte att han värvade samma spelare, såsom Lucio och Samuel, som jag är evigt tacksam för det faktum att de kom till Inter. Det samma gäller förhandlingarna när Ibra och Vieria var på väg in så var jag och Branca tillsammans på Juventus huvudkvarter med deras president.”

“Det som oroar mig mest är dock att Branca sade att han redan arbetar inför nästa år. Om det är sant hoppas jag att det är för ett annat lag, inte för Inter. Jag tycker det är rätt att ge honom beröm när Inter gjorde bra ifrån sig men han var inte ensam, vare sig han vill eller inte. Nu visar verkligheten att han har arbetat två år ensam och du ser resultatet. Nu är presidenten ifrågasatt och enligt mig är hans ansvar inte så stort eftersom de ekonomiska resurser han tillhandahållit uppenbarligen inte spenderats på ett bra sätt. Branca måste acceptera kritik och inte tänka på att svara mig angående de problem som finns. Möjligen är han lite avundsjuk på med tränarna, från Mancini till Mourinho. Han sade även att jag inte ens var direktör i Inter: tvärtom jag registrerade och undertecknade officiella dokument.”

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson