Ranieri: “I fotboll vinner man, förlorar och spelar oavgjort, men vi ger inte upp”

<!--:sv-->Ranieri: “I fotboll vinner man, förlorar och spelar oavgjort, men vi ger inte upp”<!--:-->
March 18, 2012 18:23
( )

Tränare Claudio Ranieri var märkbart besviken efter den oavgjorda matchen mot Atalanta. Under presskonferensen betonade han att varken han eller laget har för avsikt att ge upp, även om det är en säsong av motgångar:

“Nej, det är stor besvikelse. Vi vill göra bra ifrån oss men lyckas inte. Efter slutet av den första halvleken kom presidenten ner till omklädningsrummet, det gjorde oss laddade, men ingenting går bra den här säsongen. Vi visste att vi skulle känna av tisdagens match efter pausen och helt riktigt skapade de några chanser mot slutet av matchen, vi missade en straff och det var inte vad vi behövde, nu får vi förbereda oss för match från vecka till vecka.”

“Nu måste vi ta en match i taget och av respekt för fansen måste vi sluta prata om tredjeplatsen. Sammanhållningen i laget är god, även om dörren till omklädningsrummet är stängd innebär inte det att det händer någonting. Forlan har inte vägrat att bytas in, vi diskuterade taktik. Vi har inte pratat under veckan men vi har haft diskussioner sedan han kom, om hur han ser på fotboll, ingenting annat.”

“Analysen är tyvärr den samma som tidigare, vi skapar möjligheter men gör ingenting av dem, vi måste vara skarpare och mer beslutsamma. Det är så vi gör i år, vi vet att det är ett år då vi måste visa passion, killarna viker inte en tum och jag är glad över att träna det här laget. Det finns säsonger då allt går bra och säsonger som denna då allt går fel, vi har missat många straffar och det är sådant som händer i den här sporten, men vi kommer inte att ge oss vore det så hade vi lika gärna kunnat åka hem.”

“Det är upp till tränaren att få ut det bästa ur laget och det är det jag gör. Det handlar inte om mercaton eller någonting annat. Vi har inte lärt oss någonting. Tyvärr är det inte vårt år, ett år av motgångar. Om jag ställer upp med den bästa formationen är det för att jag inte kan göra annorlunda. Om jag säger att Thiago Motta måste stanna kvar, vi var alla överens, presidenten också, men spelaren ringer hela tiden och vill bli såld, börjar gråta, och vi har gjort allt för att behålla honom, om vad är det vi pratar? Vi försökte behålla honom, han spelade mot Napoli och orsakade en straff och direkt började kritikerna säga ‘han gjorde det med flit’ och då pratade vi om honom.”

“En straffspark för Atalanta? Det kunde dömts åt båda hållen, han försökte ta bollen. Om någon tänker på kommande säsong? Så kan det vara, som tränare försöker man hålla en linje, en övertygelse och beslutsamhet och jag försöker. Jag är beslutsam och vi måste fortsätta vara beslutsamma. Vi vet att det inte är vårt år och jag trodde att de sju raka segrarna skulle ge oss nytt liv men vi lyckades inte. I fotboll vinner man, förlorar och spelar oavgjort men vi ger inte upp.”

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson