Moratti: “Gasperini bär den största skulden för den här säsongen”

March 27, 2012 19:50
( )

Massimo Morattis dotter tog idag examen vid Milanos universitet och i samband med detta intervjuades presidenten om Inters framtid. Först svarade han på varför Stramaccioni fick ta över efter Ranieri:

“Vi ville ha något nytt, något som skulle skaka om stämningen. Nu när du vaknar på morgonen är det åtminstone något som är nytt. Stramaccioni är taktiskt sett mycket bra och han har gjort ett fantastiskt arbete med primaveran de senaste månaderna. Om jag behåller honom nästa säsong? Om han vinner alla matcherna… Tredjeplatsen hoppas jag på men jag tror inte på den. Även om de andra aldrig vinner alla matcher förlorar vi för ofta, men i fotboll vet man aldrig. Självklart är det ett stort problem om vi inte kvalificerar oss för Champions League.”

Moratti passar även på att berömma Ranieri och säga vad han tycker om Gasperini:

“Ranieri är en mycket bra person, mycket intelligent. Jag trodde att han skulle be mig att dra åt helvete igår kväll men istället erbjöd han sig att stanna kvar som observatör, en riktig gentleman! Han behöver en annan typ av lag som passar hans sätt att träna, en annan typ av projekt. Skulden för denna katastrofala säsong bär Gasperini, han har förstört allt. Han tog bort kampviljan och klagade hela tiden mot spelarna, riktigt illa.”

På temat besvikelser får Moratti frågan om vilka spelare han är mest missnöjd med:

“Vem som gjort mig mest besviken? Forlan, men det bör nämnas att han var skadad länge. Maicon och Sneijder har mer att ge och även Milito har gjort lite även om han nu verkar ha kommit tillbaka. Jag förstår inte hur man istället kan tala illa om spelare som Cambiasso och Zanetti, två fantastiska spelare.”

Zanetti, som Ryan Giggs i dagens Gazzetta dello Sport kallade den bästa spelaren han mött:

“Jag ville ha Giggs 2005 och vi var mycket nära, men alla sade att han var för gammal. Han spelar fortfarande!”

Moratti kommenterar ordkriget mellan Oriali och Branca men gör det väldigt kortfattat:

“Om en av dem är borta finns det en anledning.”

Interpresidenten pratar om de olika tränare som nämnt som kandidater till att ta över Inter:

“Bielsa är mycket rolig och välutbildad, en dåre som han skulle passa bra hos Inter. Vi gillar inte tråkiga människor, vi behöver någon rolig. Villas-Boas? Ljusår från Mourinho, men han är ung och skulle kunna göra ett bra jobb. Montella är också bra, Zeman likaså. Han är väldigt rolig och går alltid mot strömmen. I år gör han dessutom mycket bra ifrån sig med Pescara.”

Om Inter Campus:

“Det är slående vilken kärlek det finns för Inter i de länder vi är verksamma. De senaste dagarna har jag fått telefonsamtal från Mongoliets president om att starta ett Inter Campus även där.”

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter