Paolillo: “Inters ungdomsprojekt är seriöst”

March 30, 2012 08:18
( )

I en intervju på Radio Manà Manà Sport 24 pratade Inters VD Ernesto Paolillo om Stramaccioni och Inters ungdomssatsning.

“Vi ville verkligen att Stramaccioni skulle leda Primaveran den här säsongen och han visade sig vara en bra tränare eftersom han vann Champions för ungdomar och nu har vi gett honom förtroendet att leda a-laget. Stramaccioni en tillfällig lösning? All den talang han har kan utvecklas oss hos och sedan är det upp till oss att göra utvärderingar. Då jag känner honom tvivlar jag inte på att han kan lyckas.”

“Inters ungdomsprojekt är seriöst. Fotbollen har utvecklats och lagen har allt yngre spelare nu eftersom de mognar tidigare. Fotbollen är även mer fysisk och snabb så den rätta blandningen av unga och erfarna skadar inte.”

Paolillo pratade sedan om FFP och problemen för de italienska lagen:

“Situationen för fotbollen är oroande ur ett ekonomiskt perspektiv, även i Europa, och det är inte utan anledning som UEFA uttryckt sina bekymmer. Financial Fair Play är en välsignelse eftersom det kommer att göra att många saker kommer att lösa sig. Klyftan mellan de rikaste klubbarna och övriga kommer att öka under de första åren av Financial Fair Play men sedan när alla följer reglerna kommer det att bli som tidigare. På europeisk nivå kommer detta att påverka den italienska fotbollen. Vi måste arbeta med nya idéer mer än de andra. Jag håller med Platini om Financial Fair Play och har alltid trott på den lösningen. Jag har insett att UEFA är bestämda på den här punkten och sanktionerna som ska antas är heliga och redan utvecklade. I maj månad kommer de att godkännas. Jag har flera gånger tidigare påpekat brister i den italienska affärsmodellen i jämförelse med de franska, tyska, spanska och engelska. Det den italienska fotbollen saknar är arenor som lagen själva äger. De som gör det har redan sett sina intäkter i budgeten öka och de kan använda sin arena sju dagar i veckan. Jag önskar president Silvio Berlusconi lycka till. Han har gjort mycket för fotbollen med sina investeringar precis som familjerna Moratti och Agnelli. Att det finns så starka personer i italiensk fotboll bådar gott.”

Framtiden för San Siro:

“Lämna San Siro? Inter är villiga att göra allt. Det viktiga är kvaliteten på projektet, men först måste vi veta vilka spelregler vi måste följa, vad lagarna säger om vad som kan vara en kommersiell anläggning. Detta kommer att styra om det blir en ny affärsmodell eller inte. Vi har redan kritiserat San Siros tillstånd och det är en situation som måste lösas. Arenan tillhör varken oss eller Milan. Inom kort kommer vi att sitta ned med Milan för att hitta lösningar inför nästa år avseende arbetet med bytet av gräsmattan. Vi tittar på allt och gräset på San Siro har varit ett problem och vår tanke är att ha den nya generationens plan. Tillsammans med experterna måste vi hitta den bästa lösningen. Vi väntar på att Milan ska göra en bedömning och därefter fördjupa den diskussion vi redan haft med experterna. Från och med augusti, när ligan börjar? Det har diskuterats men italienarna är på semester i augusti. Vi är inte i England eller Tyskland. Vi måste komma ihåg att augusti månad är den enda gången vi kan spela vänskapsmatcher som hjälper lagen att komma igång.”

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter