Stramaccioni: “Jag kommer att ge 101 procent för det här laget”

<!--:sv-->Stramaccioni: “Jag kommer att ge 101 procent för det här laget”<!--:-->
April 1, 2012 20:31
( )

Inters nye tränare Andrea Stramaccioni efter att ha debuterat som tränare i Serie A:

“Laget är mer konkurrenskraftigt än så här, men när det gäller sammanhållning har vi idag visat att vissa kommentarer saknat grund. Efter en bra första halvlek blev det sämre och ur det kom viljan att ta hem resultatet. Att jämföra dagens Inter med det för en tid sedan är en helt annan diskussion.”

Om han påverkat Inter under sina sju dagar som tränare för Inter:

“Det är fyra dagar så jag tror inte jag har påverkat eftersom, bortsett från Poli har de andra tio vunnit så många troféer att jag knappast kunnat påverka dem på fyra dagar. Därför är svaret nej. Från och med i tisdags fram till idag har jag kunnat visa på planen vad jag gör och därefter övertygat Moratti om att ge mig denna galna chans med tanke på att jag inte gjort tillräckligt på planen för att förtjäna en så betydelsefullt tränarpost som denna. Jag kommer att ge 101 procent för det här laget.”

Var detta framtidens Inter?

“Bortsett från några insläppta mål.. Oavsett vilket tycker jag att Inter gjorde en riktigt bra första halvlek, jag gillade tydligheten. Spelet som ledde fram till det första målet var riktigt vackert. Under den andra halvleken fanns det en risk att vissa händelser skulle väcka gamla rädslor till liv. Jag såg ett Inter som fortfarande har en stark vilja att göra bra resultat. Vid en tidpunkt var vi tio man och då hade vi stor nytta av det.”

Kampen om tredjeplatsen lever fortfarande:

“Vi är Inter och vi tränar alltid maximalt. Jag vill inte göra några program eftersom jag inte är kapabel till det och även eftersom vi mer än målsättningar behöver fakta. Nu spelade vi som om det vore den sista matchen. Tisdag morgon kommer vi att börja tänka på Cagliari. Det har varit en säsong med många besvikelser och nu tar vi en match i taget.”

“Jag skulle gjort ett stort misstag om jag hade mättat a-laget med alla min idéer. Jag har berättat om några idéer, enkla men precisa. Under de fyra dagarna har några saker fungerat men allt vi har provat har inte fallit väl ut. Jag vill tacka killarna.”

Om de tre straffarna i debuten:

“Jag är den sista att komma in, statiskt sett är det dock en bra debut med tanke på att vi fick tre straffar emot oss, och det sade jag till Valeri.”

Om mittfältet och Guarin:

“Det startade många av våra aktioner. I den andra halvleken förändrades balansen och jag tänkte att mittfältet skulle ändra utseende. Fredy blandade kvantitet och kvalitet. Tack vare Combi har han kunnat komma tillbaka på rekordtid. I startelvan mot Cagliari? Vi får se.”

Om bytet av Stankovic:

“Deki tog två skott i den första halvleken, han är en krigare som aldrig ger upp. Matchbilden förändrades dock och i och med bytet av Veloso försökte de att komma med mer snabbhet och utmana en-mot-en. Han var inte helt ok men han sade att han var det.”

Vad han sade till spelarna:

“Innan matchen gjorde jag en enkel jämförelse, jag sade att jag spenderat sex månader med att säga till primaveraspelarna att vara starka, med dem var det lättare. Efter matchen? Alla kramades och jag visade min uppskattning i omklädningsrummet för både de som var frånvarande och de som var uttagna.”

Vad som var utmärkande för Stramaccioni av det vi såg på planen:

“Jag tror att vi såg önskan att hitta en idé. Jag hade känslan av att vi trots att vi bara var tio man skulle kunna skapa farligheter och det är resultatet av en vinnande mentalitet.”

Vissa saker fungerade dock inte:

“Och det är synd, men jag behåller dem för mig själv och vi kommer att att arbeta hårt med det. Det var synd med straffarna eftersom jag inte kan komma ihåg att Genoa hade speciellt många chanser, endast Lucios misstag berodde på bristande uppmärksamhet medan de andra var gränsfall.”

Nagatomo på bänken: taktiskt val eller berodde det på fysiska problem?

“Yuto hade lite problem, men han har tränat bra. Han är viktig för oss men jag föredrog Zanetti och Chivu eftersom vi saknade balans och då behövde vi dem. “

Om skadeläget:

“Maicon har gjort allt för att kunna vara med men det gick inte. Sneijder bevakas av Combi och jag vet inte när han är tillbaka, om det blir mot Cagliari. När det gäller Ricky har vi bestämt att låta honom träna för att återhämta sig.”

“Hur ledsen jag är över att inte vara med grabbarna på ärevarvet? Noll.”

Stramaccioni till Mediaset:

“Det var viktigt för oss att se ett bestämt Inter, vilket är vad vi såg under större delar av den första halvleken med kvaliteten på våra anfallare. Det rätta receptet är inte att att resonera om tabellen eller lova saker, utan att arbeta hårt match efter match och från och med tisdag kommer vi att tänka på Cagliari. Till skillnad från vad som sagts fann jag, som kom från ungdomssektionen, ett enat Inter, en stor famil, med presidenten och hans son som firade med oss. Det var bara Inter mot Genoa men det var viktigt så därför var det underbart. Jag minns inte något bra spel från Genoa. Ett skott från Sculli i andra halvlek. Sedan drabbades vi av tre straffar emot oss vid situationer där bollen var död.”

Källa: fcinternews.it & inter.it

Attenzione: Gillade du artikeln? Visa din uppskattning för skribentens jobb och tryck på gillaknappen för att dela med dig av artikeln och sida. Det är det minsta du kan göra för att visa att du uppskattar vårt jobb! 

By Olof Svensson