Zanetti: “Mourinho kommer aldrig att glömmas bort”

April 2, 2012 10:20
( )

Efter segern mot Genoa var Zanetti gäst i programmet 5′ di recupero och svarade på frågor:

38 och ett halvt år gammal, han jämnåriga är hemma och vilar, men Zanetti är alltjämt närvarande. Vad är hemligheten?

“Det finns ingen hemlighet annat än en kultur av arbete, jag gillar det jag gör. Jag mår bra och försöker alltid att göra mitt bästa och vara användbar för mitt lag.”

Idag blev det en seger mot Genoa och på bänken fanns den nya tränaren Andrea Stramaccioni.

“Det var en betydelsefull match för alla, mister har gjort ett stort arbete under den senaste veckan. Tyvärr påverkades matchen av tre situationer som gick emot oss och gjorde att den sammanlagda prestationen, enligt mig, var mycket bra men även en aning bitter. Men det viktigaste var att vi vann.”

Zanetti är ett år äldre än Stramaccioni. Kallar han dig ni eller du?

“Det finns stor respekt. Trots att han är väldigt ung har han väldigt tydliga idéer. Matchen idag var viktig för alla. Det var hans debut för vårt lag och vi är mycket nöjda med resultatet och prestationen, sammantaget var det ett bra Inter.”

Är det sant som Moratti säger? Att Gasperini orsakade stor skada under sin tid i Inter?

“Tyvärr kunde vi inte utföra hans idéer vilket syntes på resultaten och ledningen beslutade sig för att byta ut tränaren.”

Är José Mourinhos återkomst möjlig?

“En person som han kommer aldrig att glömmas bort med tanke på allt han gjort för Inter och alla minnen vi har, men nu är han i en annan klubb och nu måste vi avsluta säsongen på bästa sätt med Stramaccioni.”

Om Zanetti var president, hur skulle projektet inför nästa säsong se ut?

“Jag är medveten om det faktum att det efter sju säsonger av framgångar är normalt att det kommer ett negativt år, ett år där resultaten inte är de vi förväntat oss.”

Hur mycket behöver det här laget förändras?

“Man måste ha en mix av allt, unga spelare som är redo, men även spelare som har erfarenhet.”

Vem ser du som favorit i jakten på Scudetton, Milan eller Juventus?

“Det kommer att bli tufft ända till slutet. Juventus kommer inte att ge sig men Milan har en stor kontinuitet. Det kommer att se ut så till säsongens sista match.”

Är Barcelona på Camp Nou ett omöjligt hinder för Milan?

“I fotbollen är ingenting omöjligt. Det kommer att bli en tuff match efter som Barca är riktigt bra på hemmaplan, men det är fortfarande en fotbollsmatch och vad som helst kan hända.”

Inter å andra sidan är just nu ganska långt från Champions League..

“För närvarande stämmer det, men det är åtta matcher kvar. Vi kommer att försöka göra vårt bästa och ta så många poäng som möjligt för att avancera och se hur tabellen ser ut när säsongen är slut.”

Källa: fcinternews.it

Attenzione: Gillade du artikeln? Visa din uppskattning för skribentens jobb och tryck på gillaknappen för att dela med dig av artikeln och sida. Det är det minsta du kan göra för att visa att du uppskattar vårt jobb! 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter