Varför en en värvning av Balotelli inte är helt otänkbar

<!--:sv-->Varför en en värvning av Balotelli inte är helt otänkbar<!--:-->
April 7, 2012 16:00
( )

De senaste dagarna har ryktena om en återkomst för Mario Balotelli vuxit sig allt starkare och i en artikel på fcinternews.it förklarar redaktionsmedlemmen Fabrizio Romano varför ryktena vuxit sig så starka och varför en affär inte är så otrolig som den kan verka:

“En övergående uppskattning. Sedan han lämnade har Inter aldrig riktigt förlikat sig med tanken på att släppa Mario Balotelli helt och hållet. Detta bekräftades också idag av Inters tekniska direktör Marco Branca: “Vi har aldrig stängt dörrarna eftersom Mario är en av våra produkter och för honom är dörrarna alltid öppna.” Viktiga ord, liksom dessa: “Vad vi kan göra? Det får vi se om några månader.” För Balotelli är inte dörrarna till Inter inte bara öppna utan vidöppna. Varför har denna idé plötsligt dykt upp igen? Ända sedan Super-Mario gjorde en avstickare till Appiano Gentile i samband med presentationen av Stramaccioni har hans namn börjat cirkulera. Den dagen blev Balotelli dessutom mycket väl mottagen med kramar och leenden. Balotelli har dessutom aldrig heller stängt dörren för en återkomst.”

“I Inter tror man verkligen på detta och anledningen kommer från Manchester. City anser faktiskt inte att Balotelli är osäljbar. Det verkar som att Manchester Citys ägare är trötta på att Balotellis beteende ständigt går över gränsen och mycket kan komma att påverkas av Roberto Mancini, den enda som är fast besluten att behålla Balotelli. “Jag vet att jag kan bli avskedad,” medgav Mancio idag, medveten om att han eventuellt får sparken om han misslyckas med att ta hem Premier League där United rycker ifrån allt mer. I England är man övertygade om att ifall Mancini får lämna så kommer Balotelli stå på tur. President Moratti vill verkligen ha honom eftersom han lät honom gå precis när relationen lappats ihop. City kan låta honom gå och Inter har en klausul om förtur till förhandlingar i samband med en försäljning. Omöjlig, den här affären är allt annat än det.”

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson