FIFA-agenten Calimà: “Aldrig någon som klagar på spelare från portugisiska klubbar”

FIFA-agenten Calimà: “Aldrig någon som klagar på spelare från portugisiska klubbar”-->
<!--:sv-->FIFA-agenten Calimà: “Aldrig någon som klagar på spelare från portugisiska klubbar”<!--:-->
April 8, 2012 16:32
( )
SempreInter.com

Fiorangelo Calimà, FIFA-agent och expert på den portugiska spelarmarknaden, intervjuades av IlSussidiario.net och berättade om flera av de talanger som Inter följer, däribland van Wolfswinkel Fernando och James Rodriguez:

Den italienska fotbollen har ekonomiska problem. Inga fler toppspelare på högsta nivån därför vänder man sig till de mindre ligorna och köper unga talangar. Stämmer denna iakttagelse?

“Jag håller inte med helt och hållet. Jag upplever inte att den italienska fotbollen befinner sig i det katastrofläge som man hör från flera håll. Det beror på vem det är om man spenderar mycket pengar. Dessutom tror jag inte att de unga talangerna som hämtas från Portugal till exempel kostar mindre än toppspelarna. Vill du ha ett exempel?”

Absolut.

“Ta Nicolas Gatian, en betydelsefull spelare. När jag tog honom till Benfica från Boca Juniors ombads jag av den portugisiska pressen att beskriva spelaren. Jag sade att inom ett år skulle han vara en stor spelare. Så blev det. Men att värva Gaitan idag är inte lätt, han kostar mycket och Benfica är bra på att sälja spelare. Trots det är det aldrig någon som klagar på spelare från portugisiska klubbar.”

Juventus gillar honom väldigt mycket, är han redo för Serie A?

“Han är ett värde som motsvarar en toppspelare och han är redo för att spela på den högsta nivån, men jag upprepar: det kommer inte att bli lätt att ta honom från Benfica, man måste betala bra.”

En annan intressant spelare är Ricky van Wolfswinkel, anfallare i Sporting..

“Det är en spelare man skulle ha tagit tidigare, när han fortfarande spelade i Utrecht. Nu kostar han mycket och har fortfarande utrymme att förbättras. Jag tror inte att han kommer att flytta till nästa säsong.”

Vi återvänder till Benfica. Italienarna följer Rodrigo Machado med stort intresse. Är han redo redan nu?

“Låt oss ta det lugnt med killen. Jag känner till intresset från flera italienska klubbar, bland dem Juventus, men killen som är född 1991 började bra men har sedan en månad tillbaka inte spelat så bra. Han är ännu inte redo för att ta det stora steget.”

Även Porto har flera talanger. Vad tycker du om James Rodriguez?

“Det är en stor talang men förra säsongen spelade han inte speciellt mycket. I år har han gjort det och är, till skillnad från Machado, redo att det stora steget.”

För två år sedan verkade han vara på väg till Juventus. Gjorde Juventus ett misstag?

“Jag tror inte det, som jag sade tidigare så hade han inte spelat mycket innan förra säsongen och jag tror att han fortfarande behöver lite tid. Jag tycker inte att Juventus gjorde ett misstag.”

Guarins debut imponerade på alla. Förvånad?

“Absolut inte, det är en mycket bra spelare som jag gillar starkt, även om Porto inte var det bästa valet.”

Guarin har talat väl om sin tidigare lagkamrat, Fernando. Är han redo för Inter?

“Det är en betydelsefull mittfältare som värderas till cirka 18 miljoner euro. Problemet är att han inte har ett EU-pass och därför inte kunde han inte spela i England, vilket öppnar för Italien. Han kommer inte att lämna i sommar eftersom Porto inte vill släppa honom.”

I Porto spelar ytterligare en Rodriguez, Christian, som Inter gillar..

“Jag erkänner att jag blir fotbollsmässigt förälskad när jag pratar om den här spelaren. Han har en viktigt konkurrensfaktor av betydelse, han är en riktigt lurig vänsterfotad spelare som skulle göra riktigt bra ifrån sig i Italien.”

Det är många klubbar som vill ha honom..

“Om Inter skulle vilja ha honom skulle de säkerligen inte ha några problem med att få honom.”

Källa: fcinter1908.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter