Prandelli: “Jag berömde Stramaccioni”

Prandelli: “Jag berömde Stramaccioni”-->
<!--:sv-->Prandelli: “Jag berömde Stramaccioni”<!--:-->
April 9, 2012 14:06
( )

Vid dagens träning i Appiano Gentile fick Inter besök av landslagets coach Cesare Prandelli som närvarade under träningen inför Inter-Siena. Efter att träningen avslutats intervjuades han av Inter Channel:

Coach Prandelli, vilket klimat möttes du av på Appiano Gentile?

“Bortsett från kylan..” sa Prandelli och log “Ett bra klimat, med stor entusiasm från spelarna vilket är något ett fotbollslag alltid bör ha och det har jag sett här idag.”

Vad sade du till tränare Andrea Stramaccioni?

“Jag berömde Stramaccioni eftersom han inte förändrat sig något från den han är, han överför entusiasm och trygghet eftersom han är sig själv. Jag var verkligen tvungen att ge mina mest uppriktiga gratulationer.”

Kan man säga att EM historiskt sett har varit väldigt svårt för Italien och kanske till och med svårare, med tanke på lagens genomsnittliga kvalitet, än ett VM sett till de enskilda lagens kvalitet?

“Det är sant. Om man ser tillbaka på de tre senaste VM-finalerna har det alltid varit tre europeiska lag. Konkurrensen kommer att bli mycket, mycket svår.”

Inter bidrar även med många spelare till ungdomslandslagen. Hur viktigt är det för dig?

“Ungdomssektionerna är viktiga men framförallt lagen som lyckas programmera och även ge dessa ungdomar den rätta attityden. Det verkar som att många lag, som Inter, under den senaste perioden gör det riktigt bra.”

Källa: inter.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter