Hodgson: “Omklädningsrummet i Inter var splittrat”

Hodgson: “Omklädningsrummet i Inter var splittrat”-->
April 11, 2012 18:08
( )

I en intervju i brittiska The Sun berättar svenskbekantingen Roy Hodgson om de svårigheter han stötte på när han i början av maj 1999 kom tillbaka till Inter som tränare. Hodgson hade tidigare tränat Inter under två säsonger (1995-96 och 1996-97) när han kallades in som en nödlösning i slutet av säsongen 1998-99. Under perioden mellan hans två perioder som tränare ersattes han av Castellini, Simoni, Lucescu och sedan Castellini ytterligare en gång innan engelsmannen togs in för att avsluta säsongen.:

“Normalt sett har coachningen inte varit något problem. Den enda gången jag råkat ut för det var i Inter, den andra gången jag åkte till Milano. Omklädningsrummet var splittrat och det pågick en fejd mellan en grupp argentinare och en grupp brasilianare. Sedan fanns det en grupp med italienska spelare som inte gillade någon av de två grupperna!”

Vid den här tidpunkten var argentinarna i Inter Javier Zanetti och Diego Simeone. Brasilianarna var Ronaldo, Ze Elias och Gilberto (som kom till Inter på inrådan av Ronaldo och var en tidigare Futsalspelare). De andra sydamerikanerna var Ivan Zamorano och Alvaro Recoba. Resten av truppen bestod av italienare, nigerianer, fransmän (den största gruppen med sex representanter), en holländare, en portugis och en kroat.

Självklart finns det inget samband med dagens situation, något som tidningarna gärna hävdar. Detta är endast en tillbakablick av Hodgson i ett försök att i stora drag förklara vad som hände under hans andra period i Inter. Hodgson ledde Inter under de avslutande matcherna i Serien och Inter slutade på åttonde plats med 46 poäng. Säsongen avslutades med en förlust mot Bologna i playoff för att kvalificera sig för UEFA-Cupen. Säsongen efter var den senaste då Inter inte deltog i någon av de europeiska cuperna. I Champions League hade Inter, under Lucescus ledning, blivit utslagna av Manchester United efter 0-2 på Old Trafford och 1-1 hemma. I Coppa Italia hade Inter slagits ut av Parma efter förluster på både hemma och bortaplan. I hemmamatchen blev Zanetti, Bergomi och Colonnese utvisade.

Källa: fcinternews.it 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter