Dino Zoff hyllar Zanetti: “Zanetti är enastående i alla avseenden”

April 18, 2012 19:53
( )

“Kalla mig Zoff, det fungerar alltid…” Det var så en av legenderna inom den italienska, den europeiska och världsfotbollen mötte Roberto Scarpini och Inter Channels videokamera när han skulle prata om mannen, som efter Inters match mot Siena, tillsammans med honom nu gjort 570 framträdanden i Serie A: Javier Zanetti.

Hur känns det att se någon göra flera framträdanden än du själv?

“Det känns bra eftersom jag tycker att Javier Zanetti är en enastående person i alla avseenden. Fysiskt sett är an extraordinär, att nå denna siffra och spela på den position han gör – det är ganska enkelt för en målvakt – där du stöter ihop med andra motståndare, återhämtningstid, med mera måste tas med i beräkningen. Jag har glad att han inte slutar för jag tycker fotbollen behöver fler människor som Zanetti. Jag menar inte på samma nivå för han är fenomenal, men sättet han uppför sig och agerar på planen och i livet. Jag har aldrig hört honom säga någonting opassande. Så jag hoppas verkligen att han kan fortsätta spela länge till för han förtjänar allt.”

Är inte Zanetti lite som en spelare från din tid? Det finns knappt några spelare som stannar i en klubb längre. Påminner han dig om hur fotbollen brukade vara?

“Helt klart, men han gör det också med sitt uppträdande på planen. Jag har aldrig sett honom göra någonting skamligt eller osportsligt; han är helt enkelt en sann idrottsman. Han har perfekta kvalitéer som fotbollsspelare och som människa, och han känns lite som någonting från tider som flytt för på den tiden var det inte något galet firande efter ett mål, inte någonting av den teater du får på planen nu för tiden. Jag har aldrig sett honom protestera efter ett litet regelbrott. Så ja, jag skulle säga att han är som fotbollsspelare var på min tid men han håller fortfarande på så han är tidlös. Den sortens fotbollsspelare är tidlösa och, som jag sa tidigare glädjer det mig när någon förtjänar det så mycket som han, så det är helt rätt att han passerar mig och de andra, och jag hoppas att han fortsätter många år till. Så jag önskar honom all lycka. Fortsätt så.”

Zanetti väntade på dig på Appiano Gentile, men du har din tennis här i Rom…

“Om jag hade varit i området skulle jag ha kommit dit. Om möjligheten dyker upp skulle det vara en glädje att få göra det för han är en person som jag har stor aktning för.”

Låt oss stämma träff: dagen innan Inter mot Lazio, den 13:e maj. Om Zanetti inte missar matchen kommer han vara på väg att göra sin 800:e tävlingsmatch för Inter.

“I så fall kommer jag definitivt att titta förbi; om den inte är avgörande för ligan på något sätt, så gör jag det.”

Källa: inter.it 

By Olof Svensson