Stramaccioni: “Sneijder är inte ett problem”

Stramaccioni: “Sneijder är inte ett problem”-->
April 21, 2012 13:57
( )

Vad förväntar du dig av Fiorentina?

“Jag tror att vi kommer att möta ett bra Fiorentina som befinner sig i en besvärlig tabellposition. De kommer från två matcher där den mot Milan var mycket positiv och den mot Palermo var stabil. Deras önskan att ta sig ur den farliga positionen gör att de kommer att kämpa, även stämningen på arenan kommer att bli svår för oss. Mot AC Milan gjorde de en utmärkt prestation.

Hur ser läget ut i Inter i morgon efter vilan?

“För oss var det inte bra, men på Appianos planer har det visat sig vara nyttigt. Det finns en positivt stämning men vi måste förverkliga den på planen. Hittills har vi förberett oss väl, vi har den rätta mixen av entusiasm och koncentration. Att alla är tillbaka sänder positiva signaler, även om vi måste se i vilken form de är, men det kommer hjälpa oss att vinna i morgon.”

Sneijder och Maicon är tillgängliga. Holländaren gjorde aldrig någon skillnad med Ranieri, kan samma sak hände dig med tanke på 4-3-3 uppställningen?

“Jag har respekt för allas idéer, för dem som var här för mig. Men en spelare som Sneijder är inte ett problem för mig utan snarare en typ av spelare som, bland våra många kvalitetsspelare, har unika egenskaper. Problemet är inte honom utan hur, för mig är det en central del som har återhämtat sig. Ur taktiskt perspektiv är det inget problem, vi får ta en match i taget. Men jag repeterar, Wesley är inte något problem men vi måste veta hur han ska användas. Det jag har sett av honom är mycket bra.”

Du har pratat mycket med Wesley..

“Vi pratade om Ajax-Inter i NGS. Han hävdade att hans Ajax hade kört över oss. Sneijder är en riktigt bra spelare, jag vet inte om det finns en gnista. Det får du fråga honom om för han är inte min typ.. (skrattar).”

Vi går över till Maicon, hur är det med honom?

“Jag har sagt till den medicinska personalen att jag vill skaffa mig en fullständig bild av hans fysiska utveckling. Han är kanske i lite bättre skick än Sneijder, vi måste vara noga med att vet hur mycket vi kan använde dem eftersom vi inte vill riskera att förlora dem igen.”

Har du hittat på någonting nytt till de två kommande matcherna?

“Om Fiorentina kommer att spela som de gjort deras två senaste matcher, med tre mittfältare, kommer det att bli en match som också är taktiskt utmanande eftersom både deras och vår formation är sådana som tvingar fram anpassningar. Jag är ingen fundamentalist men ändå en försvarare av min idé. En tränare måste stödja sin idé men ändå kunna anpassa den när man möter motstånd som kan skapa problem. För mig är Delio Rossi en referenspunkt från tiden i Foggia och Salerno, han förberedde matcherna på ett perfekt sätt.”

Mou fick Eto’o att spela ytterforward. Har du funderat på att offra en av yttrarna och prova 4-2-3-1?

“Vi måste försöka vinna och använda spelarna på det sätt de gör bäst ifrån sig. Många har inriktat sig på förändringar av deras sätt att se på matcherna sedan jag kom hit, som Forlan mot Cagliari och Chivu, som bad om att få spela vänsterback men hjälper till till vänster.”

Guarin, kommer han att spela från start? Och Ranocchia, hur är det med honom?

“Ranocchia bedömer jag från det att jag kom hit eftersom det är det jag kan göra en rättvis bedömning av utan att påverkas av andra. Andrea är på uppgång, han har hittat kontinuiteten, hans insats mot Cagliari var positiv. Det är en betydelsefull spelare för oss och för Italien. Med tanke på hur jag ser på fotbollen föredrar jag faktiskt att spela honom med en annan mittback än Lucio, för att undvika att ha två mittbackar med samma egenskaper. Med Samuel var det perfekt. Snart kommer vi att möta Fiorentina som har tappat lite sett till tyngd och min tanke är att jag föredrar att spela med någon som Chivu tillsammans med Lucio, av taktiska skäl. Guarin å andra sidan är i bra form och börjar närmar sig sin normalform.”

Kan de äldre spelarna ge mer än de unga? Vad är anledningen till att du fokuserar mer på dem?

“Vi måste börja med förutsättningarna, att jag blev ombedd att vinna och jag vill hjälpa laget att kvalificera sig till Champions. Det har vi aldrig dolt, inga tabeller, men vi försöker. Sedan jag kom hit har jag arbetat med spelare som jag tidigare bara kunnat se på tv eller bakom ett staket, men jag har alltid skickat ut ett så bra Inter som möjligt på planen utan att titta på spelarnas ID-kort, för det är det jag har blivit ombedd att göra. Om jag sedan har två spelare med samma kvalitéer och den ena är tio år yngre än den andra tänker jag framåt och gör jag ett val, just nu måste jag dock göra resultat och om jag tror att jag kan få det med Zanetti så ställer jag upp med honom, på samma sätt som det kan hända att jag väljer en Obi. Men diskussionen om ett projekt har ingenting med mig att göra, jag hoppas att det blir så en dag, men inte just nu. Jag använder mig inte av de äldre spelarna på planen för att de skrivit historia utan för att Cambiasso är den bästa jag har för att spela till vänster på det centrala mitffältet .Ärligt talat, jag respekterar dessa spelares historia men tar ut dem som gör bäst ifrån sig. Det är inte så att jag så laget som vann trippeln och ställer upp med det laget utan jag väljer de som är mest lämpade. Den som sedan kommer att utvärdera mitt arbete är presidenten.”

Nu har ni 5 matcher på 14 dagar. Kommer du ändra något i sättet att arbeta på eller på spelarna?

“Den här ändringen har gjort att det blir tuffare. Men vi fick en vecka att jobba nu istället där jag fick tillbaka spelare. Vi måste ta oss an den här delen på ett bra sätt. Samuel håller på att ta sig tillbaka med ljusets hastighet och med de spelare jag har så kan vi klara av de här viktiga dagarna. “

Med Maicon tillbaka kommer vi återigen få se Zanetti på mittfältet eftersom att de två har ett riktigt bra samspel?

“Det kan säkerligen hända. Kvaliteterna hos de här två spelarna är utsökta och deras samspel kan ge oss fler garantier. Det är offensivt men ändå med rätt balans. Det är svårt att prata om dem som ett par just nu.”

Kommer du kolla på Real-Barca ikväll? Vem kommer du heja på?

“Inter är det enda som finns i mina tankar.”

Föräntade du dig en sån här Milito och kommer Pazzini att få utrymme i framtiden?

“Giampaolo är i väldigt bra form. Jag vill börja med att säga det. Han tränar väldigt hårt, kommer hit först och lämnar sist. Även min mormor skulle kunna bedöma Militos senaste matcher som fantastiska. 6 mål på 3 matcher.. Men Pazzini är väldigt motiverad, jag har tur eftersom att jag kan välja mellan två så bra anfallare, men det är synd att jag för mina idéer spelar med en anfallare. Jag har två fantastiska centrala anfallare och Giampaolo visar att att han tränar med exemplarisk professionalitet trots att jag för stunden föredrar Milito. Jag sa även det här till Prandelli när han var här, det ska understrykas att Pazzini gör väldigt bra ifrån sig.”

Dolcetti som är tränare för Milans primavera säger att du valdes enbart på grund av den negativa stunden innan dig.

“Äntligen kritiserar någon presidenten, ni har alla välkomnat mig för väl. Man brukar döma hästarna när de går i mål, jag respekterar det andra säger. Jag hoppas att jag inte kommer bli dömd bara för.. Äsch vi hoppas på att derbyt inte kommer vara avgörande(skratt)”

Känner du att de kommande 180 minuterna kommer vara avgörande?

“Vi har två väldigt svåra bortamatcher av olika anledningar och det är två helt olika lag också. Jag tror inte att resultatet i Florens kommer vara avgörande, även om vi är tvungna att vinna. Vi måste tänka på varje enskild match utan att tappa en inslagen väg i ett mästerskap som kan avgöras de sista minuterna. Ni har ju själva märkt hur tabellen har ändrats bara på tre matcher, vi tror på oss själva nu och när jag kom var tredjeplatsen nästan ett mirakel. Nu håller vi låg profil och jobbar mycket. Jag bad killarna att prata om det lite utåt, låg profil utåt men väldigt stor vilja att komma dit.”

Är du inte rädd för att Ranocchia, Pazzini, Faraoni och Poli håller på att gå förlorade?

“Jag kan förstå analysen, det är korrekt. Men för min situation är det som att det det inte finns italienare, det finns inte utlänning och det finns inte ålder. Jag måste försöka vinna och om jag anser att rätt sätt att vinna är med Lucio eller med Ranocchia tar jag också ansvaret.  Sedan så anser jag att Ranocchia inte passar med en spelare som Lucio utan med en annan typ av mittback för att inte ha samma typ av spelare. Med Samuel har han varit perfekt, nu kommer vi möta Fiorentina som har tappat sin centrala anfallare och i min idé så föredrar jag att ha en som Chivu bredvid Lucio av tekniska skäl. En annan sak är att projektet är på högkvarteret. När man kommer planera kommer det vara rätt att värdera allt det här med ett projekt. Jag är inte projektet, jag är här för att göra bra ifrån mig just nu.”

Lite senare till Inter Channel:

Du har gratulerats av Interisti, romanisti och Laziali på ett gymnasie i Rom:

“Den första skolan jag gick i och som jag sedan lämnade vid femtonårsåldern för att åka till Bologna. Det för att ge färg till alla som jämförde mig med Sacchi, med all respekt och beundran som jag har för honom.”

En fråga om jobbet på fasta situationer:

“Vi började med att jobba på bollinnehavet, nu håller vi på att jobba med de detaljer som inte gick bra och bland de är de mål vi släpper in på fasta situationer. Mot Siena blev det inte farligt, men vi kan inte dra slutsatser av en match och vi behöver tid. Det viktigaste är att vara uppmärksamma.”

Alvarez på centrala mittfältet?

“Det är inte otänkbart, men det kommer inte hända nu i den snara framtiden.”

Hur viktigt är det att hålla intensiteten hög på en träning?

“Man kallar det för laddning av arbetet. Vi har jobbat mycket eftersom att matchen sköts upp, de senaste dagarna har vi reducerat träningstiden men intensiteten är densamma. Jag föredrar 40 intensiva minuter än 90 med låg intensitet.”

(OBS: Den större delen av artikeln är översatt av Sia Fallahi)

Källa: fcinternews.it & inter.it

Gillade du artikeln? Tryck på gillaknappen för att visa din uppskattning och för att dela sidan 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter