Stramaccioni: “Vi måste vinna utan att komplicera saker och ting”

<!--:sv-->Stramaccioni: “Vi måste vinna utan att komplicera saker och ting”<!--:-->
April 24, 2012 13:53
( )

Idag klockan 12.45 höll Inters tränare Andrea Stramaccioni presskonferens inför onsdagens match mot Udinese. Intertränaren inledde med att skänka en tanke till Piermario Morosini:

“En tanke för Morosini, anledningen till varför vi är här. Att nämna honom är relevant eftersom vi är här på grund av att detta är en stor sorg för fotbollen och för alla i allmänhet. Han hade kunnat spela för Udinese, hans andra hem, vilket gör det ännu mer betydelsefullt. Denna tragiska händelse har fått oss att reflektera och vi kommer inte att glömma den och i morgon kommer arenan att hylla Piermario på ett rättmätigt sätt.”

Vad kommer att förändras när det gäller matchen jämfört med om den spelats för två veckor sedan?

“Det som förändrats är att vi kan dra nytta av det som inte fungerade i Florens, att vi inte lyckades med det vi ville göra, vilket ökar vår vilja att göra bra ifrån oss, inte minst på bortaplan vill vi göra bättre ifrån oss. I morgon kommer det att visa sig på planen mot en organiserad motståndare, men med större individuella hot än Fiorentina.”

Återgår du till 4-3-3?

“Vi ger inte upp det som har utmärkt oss i fyra matcher, ett tillvägagångssätt som ibland låter oss spela bra och ibland mindre bra, att ge upp finns definitivt inte i vårt DNA. Med minst två kvalitetsspelare bakom en anfallare.”

Vad innebär Chivus frånvaro?

“Jag anser att Lucio och Ranocchia har samma egenskaper, om en tränare har turen att kunna sätta ihop ett lag med spelare vars egenskaper komplementerar varandra vore det idealiskt. Men Andrea kan spela med Samuel, Lucio, det spelar ingen roll.”

Är matchen mot Udinese en sista chans?

“Nej, jag vet att man måste skilja på den allmänna opinionen som pratar om en negativ årgång och på det jag ser, en trend som inte är negativ. Vi har tagit åtta poäng på fyra matcher och sedan har vi också tagit in poäng på de som ligger före oss. Pratet om den sista chansen har jag hört sedan Inter-Genoa och jag håller inte med eftersom det är en jämn liga och sedan dess har vi tagit fler poäng än de framför oss. Vi är fortfarande sex poäng från tredjeplatsen och jag ser inte varför man inte skulle tro på det.”

Pazzini kom inte in mot Fiorentina..

“Den första att vara ledsen över det var jag. Men jag hade blivit tvungen att göra fyra byten på grund av skador om jag hade fått det. Han var besviken, men jag var det ännu mer eftersom jag ville få in honom, men skadorna ändrade mina planer. Jag ville inte göra det mindre säkert.”

Hur stora är chanserna att vi får se Guarin från start?

“Det är ett av alternativen, men Guidolin är en expert och det framstår inte som min uppgift att ge honom fördelar.”

Forlans period.

“Han får inte utlopp för sin potential. Han kommer inte till sin rätt på fotbollsplanen, inte enligt honom och inte enligt mig som höll med honom.”

Så när det gäller Forlan var det ett taktiskt val som gjordes tillsammans med honom?

“Nej, jag frågar inte spelarna om de är överens med mig om mina uttagningar, det är en självklarhet för mig.”

Om Inter inte vinner mot Udinese fortsätter du med samma spelidé eller blir det förändringar?

“Vi måste försöka vinna utan att komplicera saker och ting. Efter matchen mot Fiorentina sas det att det innebar ett farväl till Champions, men på flygresan tillbaka till Milano frågade spelarna kaptenen om resultaten i de andra matcherna eftersom allihopa fortfarande tror på det och kommer fortsätta att göra det ända till slutet. Om chansen förlorades innan jag kom hit? Självklart, den här diskussionen om vad som dödade oss är nyckeln till allt, men idag är vi sex poäng efter Lazio och tre poäng efter Udinese som vi möter i morgon. En slags arvssynd som inte låter sig påverkas av att vi under de senaste fyra matcherna spelat lika bra, liksom de som är framför oss.”

Kan Sneijder spela från start?

“Han gjorde bra ifrån sig i Florens, en betydelsefull spelare, det är mycket möjligt.”

Krävs det en diamantformation för att kunna använda honom?

“Det är ett av de system där man kan använda en playmaker, men inte det enda.”

Vad skulle det innebära att se tre stjärnor på Juventus tröja?

“Om Juve sätter dit en tredje stjärna innebär det att de har gjort ett bra mästerskap och att det har vunnit.” (Han tillade sedan att han inte uppfattade hänvisningen till antalet stjärnor som ifrågasätts.)

I år har det här laget inte varit speciellt bra, du har inte någon speciell skuld till det, men i vissa matcher kan tränaren ha råd med någonting extra, som i matcherna mot Udinese, Milan och Lazio, men hur?

“Det är helt klart att det är tre matcher som är avgörande för framtiden, om du frågar mig är jag säker på att jag kan påverka genom att säga att jag och pojkarna kommer att göra ett ge allt för att göra vårt bästa. Jag tror att alla lag som kämpar om Europaplatserna lever för dagen eftersom ligan är så jämn. Det rätta att göra är att tro.”

Källa: fcinternews.it

 

  

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter